Aktualności   Przepisy   Słowniczek   Od redakcji   Kontakt   Reklama
naj skróty
najnowsze
najstarsze
najpopularniejsze
największe
danie dnia
Królik w śmietanie
 
Królik w śmietanie Tradycyjne, wykwintne danie kuchni polskiej, którego przygo... więcej...
przysmak dnia
Baba wielkanocna
 
Baba wielkanocna Tradycyjne wielkanocne ciasto drożdżowe w łatwej do przyrzą... więcej...
 
 
pokaż dania kuchni...
szukaj przepisu zawierajacego słowo:
 
 
 
 
menu
 
sałatki (77)
przystawki (96)
zupy (57)
koktajle (129)
nalewki (34)
przetwory (25)
dania główne (306)
jednogarnkowe (53)
pasty (43)
ryby i owoce morza (40)
mięso (39)
inne (68)
zapiekanki, tarty, pizze (63)
śniadania (21)
desery (103)
sosy (25)
przepisy sprzed wieków (112)

co na półkach?

Blog piwosza
menu  ::  Przystawki

 Grzanki z gruszką i rokforem

  Wędzona szynka, kawałki soczystej gruszki zapieczone pod kawałkami sera rokfor - to połączenie smakuje znakomicie
 
czas: 15 minut
liczba porcji: 2
 
składniki: 2 kromki chleba z ziarnami
1 gruszka
2 plasterki wędzonej szynki
50 g sera rokfor
1 łyżeczka masła

 
przyrządzanie: Kromki chleba opiec na złoty kolor. Posmarować masłem, ułożyć na nim kawałki szynki. Następnie ułożyć kawałki obranej ze skórki gruszki i kostki sera. Piec ok. 5 minut i natychmiast podawać


podaj dalej


komentarze
hefalumpeka w jakiej temperaturze? :(
   wyswietlono 1 z1

dodaj komentarz
 
twój nick:
twoja opinia:
Grzanki z gruszką i rokforem

Przystawki
Pasta z bakłażanów
 Smażony ser camembert
 Plastry smażonego sera z sałatką z papryki
 Tatar z wędzonego łososia
 Śledzie w sosie koperkowym
 Smażone plastry dyni
 Camembert na ciepło
 Nadziewane awokado
 Pory w sosie musztardowym
 Łódeczki z cykorii
 Rogaliki z mozzarellą
 Kremowy mus z tuńczyka
 Jarmuż z buraczkami i dymką
 Antipasto z pieczonej papryki
 Kulki serowe
 Grzanki z mozzarellą i suszonymi pomidorami
 Jajka faszerowane łososiem
 Jaja w galarecie
 Grillowane oscypki
 
 
kuchnia francuska
Patelnia prowansalska
 Ratatouille
 Odwrócona tarta Tatin
 Tarta cytrynowa
 Smażony ser camembert
 Camembert na ciepło
 Kremowa zupa ogórkowa z awokado
 Pory w sosie musztardowym
 Sałatka nicejska
 Tarta gruszkowa
 Kremowy mus z tuńczyka
 Sałatka z porów i awokado
 Menthe frappee
 Placek serowy
 Kisz ze szparagami
 Kulki serowe
 Sałata ze szparagami i łososiem
 Sandacz po parysku
 Placek prowansalski
  newsletter
Jeżeli chcesz otrzymywać newsletter Palcelizac.pl, wpisz powyżej swój adres e-mail


DJMCAktualności   Przepisy   Słowniczek   Od redakcji   Kontakt   Reklama
© 2003-2014 DJMC    gotuje zespół palcelizać    zmywa djc   przepisy dyktuje cymes cms.

Ten serwis jest na sprzedaż. Kontakt: palcelizac@palcelizac.pl