Aktualności   Przepisy   Słowniczek   Od redakcji   Kontakt   Reklama
naj skróty
najnowsze
najstarsze
najpopularniejsze
największe
danie dnia
Wołowina po burgundzku
 
Wołowina po burgundzku Klasyka francuskiego smaku - gulasz z wołowiny z dodatkiem ... więcej...
przysmak dnia
Tort migdałowy
 
Tort migdałowy Wykwinty i niezbyt skomplikowany do przygotowania, choć doś... więcej...
 
 
pokaż dania kuchni...
szukaj przepisu zawierajacego słowo:
 
 
 
 
menu
 
sałatki (77)
przystawki (96)
zupy (57)
koktajle (129)
nalewki (34)
przetwory (25)
dania główne (306)
jednogarnkowe (53)
pasty (43)
ryby i owoce morza (40)
mięso (39)
inne (68)
zapiekanki, tarty, pizze (63)
śniadania (21)
desery (103)
sosy (25)
przepisy sprzed wieków (112)

co na półkach?

Blog piwosza
menu  ::  Sosy

 Łagodny sos żurawinowy

  Intensywny smak przesmażonej żurawiny łagodzi w tym niezwykle oryginalnym sosie majonez połączony z jogurtem naturalnym
 
czas: 5 minut
liczba porcji: 4
 
składniki: 3 łyżki przesmażonej żurawiny (domowej lub ze sklepu)
2 łyżki majonezu
1 łyżka jogurtu naturalnego
sól, szczypta pieprzu
ew. kilka kropli soku z cytryny

 
przyrządzanie: Składniki wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Jeśli korzystamy z żurawiny kupowanej z sklepie (jest zazwyczaj dość słodka), dodajmy nieco soku cytrynowego.
 
uwagi: Tak przygotowanego sosu używać można do drobiowych lub rybnych pulpetów, dań z serem, pieczonych mięs itd.


podaj dalej


komentarze
Monia Prosty i szybki do zrobienia ..tego potrzebowałam ...Dzieki
to jasama sobie odpowiedziałam na pytanie o miksowanie sosu - otóż trzeba. Radziłabym także najpierw namoczyć żurawinę w niewielkiej ilości wody, bo taka sucha (ze sklepu) jest twarda i miksowanie kiepsko idzie.
to jaa czy tego sosu nie trzeba zmiksować - czy owoce mają być w całości?
ilonka1wlasnie szukalam takiego przepisu na sos.Dzieki!
   wyswietlono 4 z4

dodaj komentarz
 
twój nick:
twoja opinia:
Łagodny sos żurawinowy

Sosy
Sos pomidorowy do pizzy
 Sos jogurtowy z orzechami
 Gremolata
 Guacamole
 Krem z awokado i ogórka
 Pasta z kawioru a la taramasalata
 Raitas (indyjskie dipy)
 Sos serowy
 Salsa verde
 Sos z dyni
 Sofrito
 Tajski sos z orzeszków ziemnych
 Łagodny sos żurawinowy
 Żółta pasta curry
 Sos z awokado
 Pasta oliwkowa
 Chutney z mango
 Sos cytrynowo - imbirowy
 Sos Bearnaise
 
 
newsletter
Jeżeli chcesz otrzymywać newsletter Palcelizac.pl, wpisz powyżej swój adres e-mail


DJMCAktualności   Przepisy   Słowniczek   Od redakcji   Kontakt   Reklama
© 2003-2014 DJMC    gotuje zespół palcelizać    zmywa djc   przepisy dyktuje cymes cms.

Ten serwis jest na sprzedaż. Kontakt: palcelizac@palcelizac.pl