Aktualności   Przepisy   Słowniczek   Od redakcji   Kontakt   Reklama
naj skróty
najnowsze
najstarsze
najpopularniejsze
największe
danie dnia
Chłodnik jogurtowy
 
Chłodnik jogurtowy Marzenie dietetyka - jogurt i wiosenne warzywa. więcej...
przysmak dnia
Jagodzianki
 
Jagodzianki Aromatyczne bułeczki z ciasta drożdżowego z nadzieniem z ja... więcej...
 
 
pokaż dania kuchni...
szukaj przepisu zawierajacego słowo:
 
 
 
 
menu
 
sałatki (77)
przystawki (96)
zupy (58)
koktajle (129)
nalewki (34)
przetwory (25)
dania główne (308)
jednogarnkowe (53)
pasty (43)
ryby i owoce morza (40)
mięso (39)
inne (68)
zapiekanki, tarty, pizze (63)
śniadania (21)
desery (103)
sosy (25)
przepisy sprzed wieków (112)

co na półkach?

Blog piwosza
menu  ::  Desery

 Ciasto brzoskwiniowe

  Małe "co nieco" na zimowy deser.
 
czas: 1h
liczba porcji: 16
 
składniki: ciasto:
1 i 1/2 szklanki mąki
2 jajka
1 szklanka cukru
1 porcja cukru waniliowego
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 puszka brzoskwiń w syropie
tłuszcz do wysmarowania formy

masa z kokosów:
18 dag wiórek kokosowych
2 jajka
4 łyżki masła
1 szklanka cukru
1 porcja cukru waniliowego

 
przyrządzanie: Aby przygotować ciasto, jajka zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym. Dodawać po trochu mąkę z proszkiem do pieczenia i pół szklanki wody, ciągle mieszając. Składniki dokładnie zmiksować. Ciasto wlać do wysmarowanej tłuszczem formy. Piec 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Aby przygotować masę masło roztopić na patelni, dodać cukier i wiórki. Następnie - ciągle mieszając - wlać rozbełtane jajka. Dodać cukier waniliowy. Na podpieczonym cieście równomiernie rozłożyć pokrojone w kawałki brzoskwinie i polać połową szklanki syropu z puszki. na wierzchu rozłożyć masę kokosową

Ponownie wstawić do piekarnika na około 20 minut, do chwili, aż masa się lekko zrumieni.
 
uwagi: Zamiast brzoskwiń można użyć innych dostępnych owoców z puszki. Ciasto można przygotowywać w tortownicy, ale także w prostokątnej formie.


podaj dalej


komentarze
   1-10 z 43   zobacz wszystkiezobacz wszystkie
maniPyszne :) mimo, ze prawie nie uroslo . Może za dużą blachę wybralam ;). I jest bardzo latwe do zrobienia.
just89ciasto wyszło super, pół szklanki soku z brzoskwini działa cuda - biszkopt jest cudownie nasączony, polecam, szybkie i pyszne ciacho
JOANNA1181Ciasto super,łatwe do wykonania.Jeden minus-przesłodzone.Następnym razem dodam o połowę mniej cukru.Dzięki za przepis :) POLECAM wszystkim!
inkaok
RudaPiękny biszkopt, ale za słodki. Dodaję pół szklanki cukru, i nie całe opakowanie cukru wanilinowego. Do tego polecam posypać upieczony biszkopt bułką tartą przed wyłożeniem brzoskwiń, aby nie zrobił się za mokry. Aby biszkopt się nie spalił polecam też wyłączenie termoobiegu i sprawdzanie go co jakiś czas. Przepis fajny, ale do własnego poprawienia, pozdrawiam :)
PatiBardzo dobre ciasto. Do masy mozna dac pol szklanki cukru z nie cala zeby nie byla za slodka. Rewelacja!!!
alaaawłaśnie mi się oieczę, ale jakieś dziwne chyba jest. myślę, że masa będzie za słodka. Ogólnie chyba nie wyszedł. I jak piekłam w 180 stopni na 20 min. to się spalił, chodź przyznam, że robiłam według przepisu.
amnestytciasto pycha:) ale .. piec prosze w termoobiegu, mogą być świeże brzoskwinie( gdzieś 20 minut prezd położeniem na ciacho prosze je pokroić i lekko posypać cukrem wtedy puszczą soki) sok z brzoskwiń nie koniecznie musimy dodawać na ciasto, jeżeli już koniecznie chcemy to napewno nie pół szkalnki wedłóg mnie to za dużo bopotem ciasto jest pod brzoskwiniami zbyt kleiste. Ciasto wystarczy na dużą blache- bo dość mocno wyrasta, ja dodatkowo dałam więcej wiórek tj 300 g i 3 jajka do masy. pozatym super :)
karolinanie byłam do końca pewna , że ciasto z tego przepisu będzie dobra . Ale muszę przyznac , że się myliłam . Wyszło przepyszne :D .. Mam nadzieję , że będzie smakowało rónież moim rodzicom . Dzięki .!
kariinWalasnie robie ale mysle ze bedzie pychaaaa
   wyswietlono 1-10 z 43   zobacz wszystkiezobacz wszystkie

dodaj komentarz
 
twój nick:
twoja opinia:
Ciasto brzoskwiniowe

Desery
Tarta cytrynowa
 Sałatka owocowa z likierem kokosowym
 Ciasto brzoskwiniowe
 Tarta gruszkowa
 Ciasto włoskie
 Mazurek bakaliowy
 Strawberry Romanoff
 Drożdżowy placek z owocami
 Ciasteczka francuskie z truskawkami
 Sernik czereśniowy
 Naleśniki Gundel
 Ciasto z gruszkami
 Ciasto kokosowe
 Glazurowana tarta ze śliwkami
 Tort orzechowy
 Ciasto z agrestem
 Kutia
 Kluski z makiem
 Kompot z suszu
 

 
newsletter
Jeżeli chcesz otrzymywać newsletter Palcelizac.pl, wpisz powyżej swój adres e-mail


DJMCAktualności   Przepisy   Słowniczek   Od redakcji   Kontakt   Reklama
© 2003-2014 DJMC    gotuje zespół palcelizać    zmywa djc   przepisy dyktuje cymes cms.

Ten serwis jest na sprzedaż. Kontakt: palcelizac@palcelizac.pl