
Wzmacniane koniakiem i dżinem piwo na ciepło rozgrzeje każdego
czas: 10 minut
liczba porcji: 2
składniki:
250 ml jasnego piwa
20 ml koniaku
40 ml dżinu
po szczypcie cynamonu i imbiru
3 żółtka
2 łyżki cukru pudru
przyrządzanie:
Wszystkie składniki oprócz żółtek i cukru wlać do garnka i powoli podgrzewać. Żółtka ubić z cukrem i dodać do nich gorący płyn. Podawać w kiliszkach na nóźce, odpornych na wysoką temperaturę.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













