Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Tunele zamrażalniczo-fluidyzacyjne – praktyczne wykorzystanie

Tunele zamrażalniczo-fluidyzacyjne – praktyczne wykorzystanie

Co zrobić z gotowanych ziemniaków? Sprawdź, jak oszczędnie i smacznie gotować

Co zrobić z gotowanych ziemniaków? Sprawdź, jak oszczędnie i smacznie gotować

Sałatki na Wielkanoc

Mięsa, jajka, alkohole i ciasta - to wszystko zapewne znajdzie się na naszym świątecznym stole. Warto jednak, by postawić na nim się coś atrakcyjnie wyglądajacego, zdrowego, a zarazem smacznego - jednym słowem: sałatka.

Na początek jednak przypomnienie kliku przepisów publikowanych w poprzednich latach. Oto odcinek o wszystko mówiącym tytule ALE JAJA.
Jeśli zaś szukacie oryginalnych, odmiennych przepisów zachęcam do lektury WIELKANOC INACZEJ.

A teraz powróćmy do sałatek. Dania na stole wielkanocnym mają przywoływać na myśl nowe życie, mają nawiązywać do wiosny, mają nieść radość… a przy okazji smakować i atrakcyjnie wyglądać. Zmęczeni jajami, tłustymi mięsami i wędlinami sięgnijmy po sałatki. Ich duży wybór wpłynie nie tylko na niezwykły wygląd stołu, ale także na to, że po zakończonej uczcie nieco mniej będą nas boleć brzuchy…

Jeśli chcecie, by Wasz stół został przyozdobiony potrawą taką jak na załączonym obrazku przygotujcie SAŁATKĘ Z BROKUŁAMI I ZIARNAMI SŁONECZNIKA. Jeśli dysponujecie przezroczystą szklaną misą warto wypróbować WARSTWOWĄ SAŁATKĘ Z KALAFIOREM. Odpowiedni kolor i smak zapewni nam SAŁATKA WŁOSKA Z TUŃCZYKA. Bardzo smaczna, a zarazem bardzo prosta do przyrządzenia jest SAŁATKA Z GOTOWANYCH PIECZAREK. Nieco bardziej kłaniając się tradycji świątecznej (czytaj: dodając jaja) przyrządzić możemy wywodzącą się ze Stanów SAŁATKĘ SZEFA. Atmosferę wiosny i ciepła pozwoli nam podkreślić postawienie na stole SAŁATKI Z RUKOLĄ I SZPARAGAMI. Do większego spożycia napojów wyskokowych wyjątkowo pasuje SAŁATKA Z ANANASEM W SOSIE CZOSNKOWYM, choć smakosze zjadają ją nawet wtedy, gdy do popicia jest tylko woda mineralna.

Pamiętajcie o tym by jeść dobrze i żeby się nie przejeść. Smacznych i wesołych świąt, życzy
redakcja Palce Lizać.