Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Różne smaki świąt

Nikt nie celebruje Wigilii tak, jak robią to Polacy. Tradycyjne potrawy, sianko pod obrusem, opłatek - wszystko to składa się na niepowtarzalną atmosferę. Należy jednak pamiętać, że z narodów europejskich jesteśmy jednym z nielicznych, który oryginalne, specjalne dania przygotowuje na 24 grudnia. Oto mały przewodnik po tym, co jada się w Europie w pierwszy dzień Bożego Narodzenia, który jest zagranicą głównym punktem świętowania, także tego kulinarnego.

Austriacy na ten przykład jako przystawkę podadzą potrawę przygotowaną na bazie wędzonej ryby. Smak WĘDZONEGO PSTRĄGA Z JABŁKAMI I SOSEM ŻURAWINOWYM może być dużym zaskoczeniem dla wszystkich miłośników tradycyjnego sposobu przyrządzania tej ryby. Nieco bardziej swojsko smakować będą szwedzkie ROLMOPSY. Pochodząca z Estonii SAŁATKA ŚLEDZIOWA jest potrawą nie wymagającą wielkiego poświęcenia, a mimo to potrafiącą zaskoczyć. Sporą niespodzianką może być też dla naszych gości hiszpańska przystawka, czyli KREM Z AWOKADO I OGÓRKA.

Prosto z Belgii na nasz stół trafia ZUPA POROWA Z ZIEMNIAKAMI – aż dziw bierze, że przy tak niezwykłej powszechności produktów, z których jest przyrządzana, jeszcze tak mało osób w Polsce ją zna. Od Francuzów na pierwszy dzień świąt pożyczymy PODWÓJNIE WYPIEKANY SUFLET Z TRZEMA SERAMI. Z kuchni szwajcarskiej polecimy zaś specjalne, świąteczne FONDUE PIWNE.

Pomysł na deser podsuną nam Hiszpanie. Ich TURON to słodkości, które można przyrządzić na setki różnych sposobów.

A gdy wieczorem wrócimy zmarznięci po świątecznym spacerze, z zimnem poradźmy sobie tak, jak robią to najbardziej zahartowani w bojach, czyli Skandynawowie – przyrządźmy GLŐGG.

Wesołych Świąt!

P.S. Inne dostępne u nas przepisy na Święta i Wigilię znajdziecie wpisując w naszą wyszukiwarkę hasło “Boże Narodzenie”