Aktualności   Przepisy   Słowniczek   Od redakcji   Kontakt   Reklama
naj skróty
najnowsze
najstarsze
najpopularniejsze
największe
danie dnia
Żurek
 
Żurek Każda gospodyni nieco inaczej przyrządzała tę tradycyjną py... więcej...
przysmak dnia
Mazurek bakaliowy
 
Mazurek bakaliowy Wspaniałe tradycyjne ciasto wielkanocne, choć smakować będz... więcej...
 
 
pokaż dania kuchni...
szukaj przepisu zawierajacego słowo:
 
 
 
 
menu
 
sałatki (77)
przystawki (96)
zupy (57)
koktajle (129)
nalewki (34)
przetwory (25)
dania główne (306)
jednogarnkowe (53)
pasty (43)
ryby i owoce morza (40)
mięso (39)
inne (68)
zapiekanki, tarty, pizze (63)
śniadania (21)
desery (103)
sosy (25)
przepisy sprzed wieków (112)

co na półkach?

Blog piwosza
menu  ::  Dania glowne  ::  jednogarnkowe

 Casarecce z awokado i papryką

  Oryginalny, ciekawy w formie makaron z sosem z awokado i duszonej papryki
 
czas: 30 minut
liczba porcji: 4
 
składniki: 500 g makaronu caserecce (lub fusilli czy penne)
1 duże dojrzało awokado
1 czerwona papryka
1 duża cebula
2 ząbki czosnku
sok z połowy cytyrny
sól, pieprz
2 łyżki oliwy z oliwek

 
przyrządzanie: Makaron ugotować al dente w dużej ilości osolonego wrzątku z odrobiną oliwy.
Cebulę i paprykę pokroić w kostkę i smażyć przez 5 minut na rogrzanej oliwie. Pod koniec dodac przeciśnięty prze praskę czosnek oraz sól i pieprz. Awokado przekroić na pół i łyżką wyskrobać miąższ. Dokładnie rozgnieść go widelcem lub zmiksować. Wymieszać z sokiem z cytryny. Dodać do papryki i cebuli oraz podgrzać. Odsączony makaron chwilę podgrzewać z sosem. Podawać na ogrzanych talerzach posypane wiórkami parmezanu.  


podaj dalej


komentarze
no nieniestety wypróbowałam dzisiaj ten przepis... jest zjadliwe lecz nie rewelacyjne... kwestia gustu... dla mnie wcale nie fajne. a szkoda...:-)
asisfajny ten przepis i pycha,ale radze nie ałować sie po nim z 2polowka ani z nikim innym.Nie żebym ja sama próbowała,ale czosnek i cebula do całowania odpadają;p
   wyswietlono 2 z2

dodaj komentarz
 
twój nick:
twoja opinia:
Casarecce z awokado i papryką

Dania główne
Tarta ziemniaczana
 Pstrąg w maśle czosnkowym
 Grillowane warzywa śródziemnomorskie
 Patelnia prowansalska
 Ziemniaki po hiszpańsku
 Ratatouille
 Papryka po meksykańsku
 Kisz z pomidorami
 Makaron po chińsku
 Tortilla z ryżem i kiszoną kapustą
 Spaghetti tonno
 Farfalle z łososiem
 Kotleciki rybne z krakersami
 Paj z dynią
 Penne z grillowanymi warzywami
 Gulasz ziemniaczany
 Placuszki z ryżu i sera
 Tarta leśna
 Spaghetti ze szpinakiem i gorgonzolą
 
 
kuchnia włoska
Zupa jarzynowa minestrone
 Papryka w oleju
 Sałatka sycylijska
 Spaghetti tonno
 Farfalle z łososiem
 Sałatka caprese
 Penne z grillowanymi warzywami
 Spaghetti ze szpinakiem i gorgonzolą
 Tortellini z sosem z dyni
 Tagiatelle z borowikami
 Ciasto włoskie
 Rogaliki z mozzarellą
 Spaghetti Primavera
 Sałatka z makaronu i kalafiora na ostro
 Sałatka warzywno - makaronowa z sosem tuńczykowym
 Spaghetti alla putanesca
 Zupa szpinakowa
 Makaron ze smażonym bakłażanem
 Cannelloni z grzybami w sosie śmietankowym
  newsletter
Jeżeli chcesz otrzymywać newsletter Palcelizac.pl, wpisz powyżej swój adres e-mail


DJMCAktualności   Przepisy   Słowniczek   Od redakcji   Kontakt   Reklama
© 2003-2014 DJMC    gotuje zespół palcelizać    zmywa djc   przepisy dyktuje cymes cms.

Ten serwis jest na sprzedaż. Kontakt: palcelizac@palcelizac.pl