Aktualności   Przepisy   Słowniczek   Od redakcji   Kontakt   Reklama
naj skróty
najnowsze
najstarsze
najpopularniejsze
największe
danie dnia
Chłodnik jogurtowy
 
Chłodnik jogurtowy Marzenie dietetyka - jogurt i wiosenne warzywa. więcej...
przysmak dnia
Jagodzianki
 
Jagodzianki Aromatyczne bułeczki z ciasta drożdżowego z nadzieniem z ja... więcej...
 
 
pokaż dania kuchni...
szukaj przepisu zawierajacego słowo:
 
 
 
 
menu
 
sałatki (77)
przystawki (96)
zupy (57)
koktajle (129)
nalewki (34)
przetwory (25)
dania główne (306)
jednogarnkowe (53)
pasty (43)
ryby i owoce morza (40)
mięso (39)
inne (68)
zapiekanki, tarty, pizze (63)
śniadania (21)
desery (103)
sosy (25)
przepisy sprzed wieków (112)

co na półkach?

Blog piwosza
menu  ::  Dania glowne  ::  

 Placuszki z cukinii

  Placuszki z delikatnym miąższem cukinii, tartym serem oraz ketchupem najlepiej smakują prosto z patelni
 
czas: 30 mniut
liczba porcji: 4
 
składniki: 

pół dużej lub jedna mała cukinia
szklanka tartego żółtego sera

5 łyżek pikantnego ketchupu
1 cebula
1 jajko
4 łyżki otrąb
4 łyżki bułki tartej
2 łyżki świeżych posiekanych ziół
kilka łyżek mąki
olej do smażenia
sól, pieprz

 

 
przyrządzanie: 

Cukinię obrać ze skórki, z większej wydrążyć pestki, a miąższ zetrzeć na tartce o dużych oczkach. Wrzucić do miski i posolić, a po 10 minutach dokładnie odsączyć z soku. Następnie wymieszać ze startym serem, ketchupem i drobno posiekaną cebulą. Doprawić do samku solą, pieprze oraz dodać świeże zioła. Dodać roztrzepane jajko, otręby i bułke tartą. Jeśli masa zbyt rzadka, aby formować z niej placuszki, dodać nieco mąki.  Na dużej patelni rozgrzać olej. Formować płaskie, nieduże placuszki, obtaczać je w niewielkiej ilości mąki i smażyć z obu stron na złoty kolor na dość dużym ogniu. Podawać z surówkami.

 
uwagi: W podobny sposób można przygotować placuszki z kabaczka


podaj dalej


komentarze
   1-10 z 22   zobacz wszystkiezobacz wszystkie
aniamojemu chlopakowi bardzo smakowaly, jak dla mnie troche za tluste, i niestety dodalam keczupu łagodnego i troche za slodkie byly. Pozdrawiam
Natixplacuszki wychodzą świetne!!!
RYBKA50GNIEZNOJA TEŻ ROBIĘ KOTLECIKI Z CUKINI PRZYPRAWIAM WEGETĄ OBTACZAM TAK JAK KOTLET I PYSZNE.
olaplacuszki prima tyle że bez otrąb i bez keczupu, ewentualnie na wierzch i wody nie odciskałam bo szybko zrobiłam i się nie zdążyła zebrać :)
ee5 łyżek keczupu? keczup zabija smak :|
ewapyszne polecam
sylaale pyszota!!
jagodaja robie jak ziemniaczane,dodaje jajko,cebule roztarty czosnek,kilka łyzek maki ziemniaczanej kukurydzianej,jajko przyprawy .sa równiez pyszne. wczesniej tez obciskam zawartosc wody.
salamandrabardzo smaczne placuszki
manasprobujcie tego;30dag maki,3 jaja,połtorej szkl.mleka ,pół łyżeczki pr.do pieczenia,50dag cukinii startej na grubych oczkach,pęczek dymki,pęczek koperku,ssól,pieprz.ukręcić ciasto dodać cukinię ismażyć.SMACZNEGO!
   wyswietlono 1-10 z 22   zobacz wszystkiezobacz wszystkie

dodaj komentarz
 
twój nick:
twoja opinia:
Placuszki z cukinii

Dania główne
Tarta ziemniaczana
 Pstrąg w maśle czosnkowym
 Grillowane warzywa śródziemnomorskie
 Patelnia prowansalska
 Ziemniaki po hiszpańsku
 Ratatouille
 Papryka po meksykańsku
 Kisz z pomidorami
 Makaron po chińsku
 Tortilla z ryżem i kiszoną kapustą
 Spaghetti tonno
 Farfalle z łososiem
 Kotleciki rybne z krakersami
 Paj z dynią
 Penne z grillowanymi warzywami
 Gulasz ziemniaczany
 Placuszki z ryżu i sera
 Tarta leśna
 Spaghetti ze szpinakiem i gorgonzolą
 

 
newsletter
Jeżeli chcesz otrzymywać newsletter Palcelizac.pl, wpisz powyżej swój adres e-mail


DJMCAktualności   Przepisy   Słowniczek   Od redakcji   Kontakt   Reklama
© 2003-2014 DJMC    gotuje zespół palcelizać    zmywa djc   przepisy dyktuje cymes cms.

Ten serwis jest na sprzedaż. Kontakt: palcelizac@palcelizac.pl