Aktualności   Przepisy   Słowniczek   Od redakcji   Kontakt   Reklama
naj skróty
najnowsze
najstarsze
najpopularniejsze
największe
danie dnia
Kremowa zupa czosnkowa z cukinią
 
Kremowa zupa czosnkowa z cukinią Aksamitna konsystencja i wyrazisty smak czosnku są głównymi... więcej...
przysmak dnia
Clafoutis z wiśniami
 
Clafoutis z wiśniami Ten wspaniały deser tworzą dojrzałe wiśnie zapiekane w cieś... więcej...
 
 
pokaż dania kuchni...
szukaj przepisu zawierajacego słowo:
 
 
 
 
menu
 
sałatki (78)
przystawki (97)
zupy (58)
koktajle (129)
nalewki (34)
przetwory (25)
dania główne (309)
jednogarnkowe (53)
pasty (43)
ryby i owoce morza (40)
mięso (39)
inne (68)
zapiekanki, tarty, pizze (63)
śniadania (23)
desery (103)
sosy (25)
przepisy sprzed wieków (112)

co na półkach?

Blog piwosza
menu  ::  Salatki

 Mieszane sałaty z octem balsamicznym

  Lekka, niskokaloryczna przystawka o bogatym, intensywnym smaku
 
czas: 10 minut
liczba porcji: 4
 
składniki: po dwie garście sałat: rukoli, dębolistnej, czerwonej radicchio
po 3 łyżki oliwy z oliwek i octu balsamicznego
garść wiórek z pramezanu
1 ząbek czosnku
sól, pieprz

 
przyrządzanie: Sałaty dokładnie umyć i osuszyć. Jeśli potrzeba porwać na mniejsze kawałki. Z parmezanu nożem z piłką zroobić wiórki. Do słoiczka wlać ocet balsamiczny, wsypać pół łyżeczki soli i dodać przeciśnięty ząbek czosnku. Zakręcić i dokładnie wymieszać. Następnie wlać oliwę z oliwek i ponownie zakręcić i wymieszać. Sałaty włożyć do dużej miski, dodać wiórki parmezanu. Przygotowanym sosem polać sałatkę, wymieszać, posypać świeżo zmielonym pieprzem. Przed podaniem nieco schłodzić.


podaj dalej


komentarze
agado tego uprażone pestki dyni i słonecznika, pycha
kgDoskonała jest taka sałata ale jeszcze ze smażoną wątróbką drobiową.
adikaBardzo dobra sałatka,tylko ja dodaję pomidora i czerwona cebulkę.
marcinus9moim zdaniem jest za skromna a ten ocet balsamiczny jest niezbyt dobry dałbym balsamico gęste oliwki pomidorka ogórka i kurczaka
divery easy, very good
asiasuper
   wyswietlono 6 z6

dodaj komentarz
 
twój nick:
twoja opinia:
Mieszane sałaty z octem balsamicznym

Sałatki
Sałatka z gotowanych pieczarek
 Sałatka włoska z tuńczyka
 Grecka sałatka
 Sałatka sycylijska
 Sałatka caprese
 Sałatka z selera z ananasem
 Sałatka z wędzonej ryby
 Sałatka jajeczna
 Sałatka nicejska
 Sałatka z serem, ananasem i kukurydzą
 Sałatka waldorff
 Sałatka z melona
 Sałatka z porów i awokado
 Sałatka z makaronu i kalafiora na ostro
 Sałatka warzywno - makaronowa z sosem tuńczykowym
 Sałata ze szparagami i łososiem
 Trójkolorowa sałatka z insalatiną
 Sałatka z bobu i sera feta
 Sałatka z pomarańczy i awokado
 

 
kuchnia włoska
Zupa jarzynowa minestrone
 Papryka w oleju
 Sałatka sycylijska
 Spaghetti tonno
 Farfalle z łososiem
 Sałatka caprese
 Penne z grillowanymi warzywami
 Spaghetti ze szpinakiem i gorgonzolą
 Tortellini z sosem z dyni
 Tagiatelle z borowikami
 Ciasto włoskie
 Rogaliki z mozzarellą
 Spaghetti Primavera
 Sałatka z makaronu i kalafiora na ostro
 Sałatka warzywno - makaronowa z sosem tuńczykowym
 Spaghetti alla putanesca
 Zupa szpinakowa
 Makaron ze smażonym bakłażanem
 Cannelloni z grzybami w sosie śmietankowym
  newsletter
Jeżeli chcesz otrzymywać newsletter Palcelizac.pl, wpisz powyżej swój adres e-mail


DJMCAktualności   Przepisy   Słowniczek   Od redakcji   Kontakt   Reklama
© 2003-2014 DJMC    gotuje zespół palcelizać    zmywa djc   przepisy dyktuje cymes cms.