Aktualności   Przepisy   Słowniczek   Od redakcji   Kontakt   Reklama
naj skróty
najnowsze
najstarsze
najpopularniejsze
największe
danie dnia
Żurek
 
Żurek Każda gospodyni nieco inaczej przyrządzała tę tradycyjną py... więcej...
przysmak dnia
Mazurek bakaliowy
 
Mazurek bakaliowy Wspaniałe tradycyjne ciasto wielkanocne, choć smakować będz... więcej...
 
 
pokaż dania kuchni...
szukaj przepisu zawierajacego słowo:
 
 
 
 
menu
 
sałatki (77)
przystawki (96)
zupy (57)
koktajle (129)
nalewki (34)
przetwory (25)
dania główne (306)
jednogarnkowe (53)
pasty (43)
ryby i owoce morza (40)
mięso (39)
inne (68)
zapiekanki, tarty, pizze (63)
śniadania (21)
desery (103)
sosy (25)
przepisy sprzed wieków (112)

co na półkach?

Blog piwosza
menu  ::  Salatki

 Sałatka z rukolą i mozzarellą

  Słynne włoskie przysmaki na jednym półmisku - to musi smakować fantastycznie!
 
czas: 15 minut
liczba porcji: 2
 
składniki: 250 g rukoli
15 pomidorków koktajlowych
1 kula sera mozarella
3 łyżki oliwy z oliwek
3 łyżki octu balsamicznego
sól, świeżo zmielony pieprz

 
przyrządzanie: Rukole i pomidorki dokładnie umyć i osuszyć. Ser mozzarella odsączyć z zalewy i pokroić na niewielkie kawałki. Pomidorki przekroić na połówki. Ocet wymieszać z solą i pieprzem, a następnie dodać oliwę. Sos wymieszać ze składnikami sałatki.


podaj dalej


komentarze
   1-10 z 58   zobacz wszystkiezobacz wszystkie
mieciattroche zblaszowanych pieczarek orechy wloskie pokrojone plus oliwki i dresing z oliwy z pieprzem soku z cytryny z lyzeczka cukru
gosiekspróbuj rukoli polanej konfiturą żurawinową lub z czerwonej porzeczki i do tego ser turek.Pyyychoootka.
anettaJa robię : rucola+talarki cebuli czerwonej, pomidorki koktailowe, kilka pokrojonych pomidorów suszonych z zalewy, ząbek czosnku, mozzarella lub feta, czarne oliwki i prażone ziarna dyni ...:)
EwaPyszne! Ja dodaję jeszcze pestki słonecznika ;)
nica;)plus granat i jest pełen wypas !
Iwciapyszne,właśnie zrobiłam!!!!
rosalia8dziękuję za przepisy bo bardzo lubię rukolę.
repja dodaję zamiast mozarelli fety, oprócz tego jeszcze oliwki toskańskie i troszkę czosnku.
dawidto jest dobre polecam i tez fajna stronka
alinaJa mieszam kilka gatunków sałat np. radicchio, rukola, roszponka, dodaję pomidorki, cebula (krojona w b. cieniutkie talarki), feta lub mozzarella, oliwki czarne i zielone. Do tego robię sos: pół cytryny, oliwa z oliwek, zioła (najlepiej świeże), ząbek czosnku, sól, pieprz. Na koniec posypuję grzankami lub prażonymi ziarnami, albo posypuję parmezanem. Pycha....:))
   wyswietlono 1-10 z 58   zobacz wszystkiezobacz wszystkie

dodaj komentarz
 
twój nick:
twoja opinia:
Sałatka z rukolą i mozzarellą

Sałatki
Sałatka z gotowanych pieczarek
 Sałatka włoska z tuńczyka
 Grecka sałatka
 Sałatka sycylijska
 Sałatka caprese
 Sałatka z selera z ananasem
 Sałatka z wędzonej ryby
 Sałatka jajeczna
 Sałatka nicejska
 Sałatka z serem, ananasem i kukurydzą
 Sałatka waldorff
 Sałatka z melona
 Sałatka z porów i awokado
 Sałatka z makaronu i kalafiora na ostro
 Sałatka warzywno - makaronowa z sosem tuńczykowym
 Sałata ze szparagami i łososiem
 Trójkolorowa sałatka z insalatiną
 Sałatka z bobu i sera feta
 Sałatka z pomarańczy i awokado
 
 
kuchnia włoska
Zupa jarzynowa minestrone
 Papryka w oleju
 Sałatka sycylijska
 Spaghetti tonno
 Farfalle z łososiem
 Sałatka caprese
 Penne z grillowanymi warzywami
 Spaghetti ze szpinakiem i gorgonzolą
 Tortellini z sosem z dyni
 Tagiatelle z borowikami
 Ciasto włoskie
 Rogaliki z mozzarellą
 Spaghetti Primavera
 Sałatka z makaronu i kalafiora na ostro
 Sałatka warzywno - makaronowa z sosem tuńczykowym
 Spaghetti alla putanesca
 Zupa szpinakowa
 Makaron ze smażonym bakłażanem
 Cannelloni z grzybami w sosie śmietankowym
  newsletter
Jeżeli chcesz otrzymywać newsletter Palcelizac.pl, wpisz powyżej swój adres e-mail


DJMCAktualności   Przepisy   Słowniczek   Od redakcji   Kontakt   Reklama
© 2003-2014 DJMC    gotuje zespół palcelizać    zmywa djc   przepisy dyktuje cymes cms.

Ten serwis jest na sprzedaż. Kontakt: palcelizac@palcelizac.pl