Aktualności   Przepisy   Słowniczek   Od redakcji   Kontakt   Reklama
naj skróty
najnowsze
najstarsze
najpopularniejsze
największe
danie dnia
Wołowina po burgundzku
 
Wołowina po burgundzku Klasyka francuskiego smaku - gulasz z wołowiny z dodatkiem ... więcej...
przysmak dnia
Tort migdałowy
 
Tort migdałowy Wykwinty i niezbyt skomplikowany do przygotowania, choć doś... więcej...
 
 
pokaż dania kuchni...
szukaj przepisu zawierajacego słowo:
 
 
 
 
menu
 
sałatki (77)
przystawki (96)
zupy (57)
koktajle (129)
nalewki (34)
przetwory (25)
dania główne (306)
jednogarnkowe (53)
pasty (43)
ryby i owoce morza (40)
mięso (39)
inne (68)
zapiekanki, tarty, pizze (63)
śniadania (21)
desery (103)
sosy (25)
przepisy sprzed wieków (112)

co na półkach?

Blog piwosza
menu  ::  Salatki

 Sałatka z gotowanych pieczarek

  Tradycyjna dla polskiej kuchni sałatka z drobno posiekanych składników z dodatkiem majonezu zyskuje zaskakujący smak dzięki dodatkowi gotowanych pieczarek.
 
czas: 30 minut
liczba porcji: 5
 
składniki: 1/2 kilo małych pieczarek
1 nieduży por
puszka groszku
4 jajka
2 łyżki majonez
1łyżka jogurtu naturalnego
natka pietruszki
tymianek, sól, pieprz

 
przyrządzanie: Pieczarki gotować krótko (3-4 minuty) w osolonej wodzie. Osączyć na sitku. Jaja ugotować na twardo. Pora pokroić w drobną kostkę, dodać odsączony groszek. Jajka posiekać, pieczarki pokroić w ćwiartki. Całość wymieszać z majonezem, jogurtem naturalnym i posiekaną natką pietruszki, a następnie doprawić do smaku.
 
uwagi: W przypadku większych pieczarek należy je pokroić drobniej niż w ćwiartki. Sałatka nadaje się raczej jako samodzielne danie, przystawka, nie zaś jako dodatek do dań głównych.


podaj dalej


komentarze
   1-10 z 35   zobacz wszystkiezobacz wszystkie
dawidjutro kupuje pieczarki i robie salatke
macha2000Sałatka super ,ktoś robił sałatke z maślaków??
anetaTeż dodaję ogórki konserwowe, /nie jest taka mdła/ no i ser żółty obowiązkowo, a co do szczypiorku to latem daję szczypior zimą por:)
kociaczekpo prstu delije!!!!!!!!!!! nii nie zmieniałam tyko dodałam troszke ogórka:)ale musze przyznać najlepsza sałatka jaką jadłam:)) POLECAM:):):):):)
patiJa na święta zrobiłam taką sałatkę. Lecz zamiast poru szczypiorek, zamiast groszku - kukurydza + do tego ogórki konserwowe i ser żółty. Zniknęła ze stołu w 10 min. Wszystkim smakowała. Polecam :)
ankaSałatka jest wprost niezwykle smaczna. Wszystkim gościom smakowała najbardziej własnie ona. Jest dosć zaskakujaca. Goscie licytowali się co do jej składu. Nikt nie zgadł w 100%. Acha, dodam, iz zrobiłam dokładnie zgodnie z przepisem, bez modyfikacji. Sałatka rzeczywiście "syta" acz smakowita.
clara+5ja zamiast pora dodałam selera naciowego i koperek zamiast pietruszki ( zamiennik bo nie miałam natki pietruszki) oraz ogorek kiszony i 2 rzodkiewki i musze powiedziec ze to całkiem niezle smakuje !!! i bardziej wiosennie :)
florentynapore zawsze podgotuje pozatym t.j.b.dobre
monikno dziwie sie ..ogorki kiszone,pieczarki smazone i ktos dodaje mega drobno pokrojone ma byc, okropienstwo,czy wasza watroba to wytrzyma?.....i szczypior,musztarda,,,o nie....
siulkaa własnie robie z tym że dodaje troche kapusty pekińskiej i zółty ser...mniamniośni:)
   wyswietlono 1-10 z 35   zobacz wszystkiezobacz wszystkie

dodaj komentarz
 
twój nick:
twoja opinia:
Sałatka z gotowanych pieczarek

Sałatki
Sałatka z gotowanych pieczarek
 Sałatka włoska z tuńczyka
 Grecka sałatka
 Sałatka sycylijska
 Sałatka caprese
 Sałatka z selera z ananasem
 Sałatka z wędzonej ryby
 Sałatka jajeczna
 Sałatka nicejska
 Sałatka z serem, ananasem i kukurydzą
 Sałatka waldorff
 Sałatka z melona
 Sałatka z porów i awokado
 Sałatka z makaronu i kalafiora na ostro
 Sałatka warzywno - makaronowa z sosem tuńczykowym
 Sałata ze szparagami i łososiem
 Trójkolorowa sałatka z insalatiną
 Sałatka z bobu i sera feta
 Sałatka z pomarańczy i awokado
 
 
kuchnia polska
Drink szarlotka
 Sałatka z wędzonej ryby
 Śledzie w sosie koperkowym
 Sałatka jajeczna
 Gołąbki z ziemniakami
 Pieczeń rybna
 Ziemniaki po chłopsku
 Zupa chrzanowo - ziemniaczana
 Zupa pieczarkowa
 Grzane piwo
 Jaja w galarecie
 Wielkanocny kulebiak
 Grillowane oscypki
 Mazurek bakaliowy
 Sznycle z boczniaków
 Zupa botwinkowa
 Zupa krem ze szczawiu
 Makaron
 Młoda kapusta z koperkiem
  newsletter
Jeżeli chcesz otrzymywać newsletter Palcelizac.pl, wpisz powyżej swój adres e-mail


DJMCAktualności   Przepisy   Słowniczek   Od redakcji   Kontakt   Reklama
© 2003-2014 DJMC    gotuje zespół palcelizać    zmywa djc   przepisy dyktuje cymes cms.

Ten serwis jest na sprzedaż. Kontakt: palcelizac@palcelizac.pl