Aktualności   Przepisy   Słowniczek   Od redakcji   Kontakt   Reklama
naj skróty
najnowsze
najstarsze
najpopularniejsze
największe
danie dnia
Kremowa zupa czosnkowa z cukinią
 
Kremowa zupa czosnkowa z cukinią Aksamitna konsystencja i wyrazisty smak czosnku są głównymi... więcej...
przysmak dnia
Clafoutis z wiśniami
 
Clafoutis z wiśniami Ten wspaniały deser tworzą dojrzałe wiśnie zapiekane w cieś... więcej...
 
 
pokaż dania kuchni...
szukaj przepisu zawierajacego słowo:
 
 
 
 
menu
 
sałatki (78)
przystawki (97)
zupy (58)
koktajle (129)
nalewki (34)
przetwory (25)
dania główne (309)
jednogarnkowe (53)
pasty (43)
ryby i owoce morza (40)
mięso (39)
inne (68)
zapiekanki, tarty, pizze (63)
śniadania (23)
desery (103)
sosy (25)
przepisy sprzed wieków (112)

co na półkach?

Blog piwosza
menu  ::  Przystawki

 Jaja faszerowane pieczarkami

  Nie tylko efektowne, ale również smaczne danie - na małą przekąskę lub przystawkę
 
czas: 30 minut
liczba porcji: 4
 
składniki: 4 jaja
6 pieczarek
1 mała cebulka
1 łyżka oleju
kilka łyżek majonezu
sól, pieprz,
słodka papryka w proszku
pęczek natki pietruszki

 
przyrządzanie: Jaja ugotować na twardo z dodatkiem soli, aby nie pękły skorupki. Ostudzić. Cebulę i pieczarki drobniutko posiekać oraz usamżyć na dość dużym ogniu na rozgrzanym oleju. Doprawić mocno do smaku solą i pieprzem. 
Jajka obrać ze skorupek i przekroić wzdłuż na połówki. Wyjąć żółtka i wymieszać jej dokładnie z podsmażonymi grzybami i posiekaną natką pietruszki (kilka gałązek odłożyć do dekoracji). Połówki jaj napełniać farszem, który uklepać łyżeczką. Poozstały farsz rozłożyć na środku okrągłego półmiska, a dokoła ułożyć jajka farszem do dołu. Każdą połówkę udekorować wyciśniętym ozdobnie szprycą majonezem i posypać papryką. Udekorować pietruszką.


podaj dalej


komentarze
aaasprzepyszne:)
Mania:) dobreeee
1954krzysztofwspaniałe-takie jajeczne?
lol mi wasobrzydlistwo nienawidzę tego!!!!!!!!!!!!!!!!!!
grazkauwielbiam jajka faszerowane,a te z pieczarkami są pyszne
bębenekno zajebiste te jajeczka
gasą dobre ładne polecam
władziotroche proste
madziaRobiłam 1 raz na Święta BN, są przepyszne :)) na pewno i w tym roku pojawia się na stole wigilijnym :)
anabardzo dobre te jaja;)
1888raczej dodaje
Ya-nekDo Gwen: najpierw spróbuj się nauczyć pisać po polsku.
kuchareczka:**mmmm....
pamnie cierpie grzybów ale to est całkiem niezłe
papaja dobre
sebastianja jeszcze obtaczam je w bułce tartej i zapiekam na oleju:)
monikaanie lubie jajek ale te sa bardzo dobre.. ;)
gwenwygladaja wysminicie bede prubowala
;**bardzo smaczne ;))
magdaprzepis jesr rewelka ja robię z koperkiem;)
rafia nie dodaje się troszkę szynki i kiszonego ogórka??????
kucharz lepszy od ciebie a nie lepiej zostawic skorupke a bialko posiekac i do patelni, potem nafarszowac?
robertos super palce lizac
jo77plMoja Mama tak samo mnie nauczyła jak pisze Andrzej - bułeczką na dole i na patelnię albo na blaszkę :) Moje ukochane. Dlatego pomimo że to Wigilia a nie Wielkanoc - u mnie są na stole jutro jak jedno z 12 dań :)
mariola 28super rewelacja :)
JoasiaTen przepis jest rewelacyjny zawsze się sprawdza na imprezkach ,zawsze coś innego niż zwykłe jajo z majonezem Dzięki za przepis:))
dorotka34super przepis< dzieki!!!
devilMozna je jeszcze lekko podsmazyc z bulka tarta
plamkaTe jajeczka są pyszne, robiłam już dwa razy, dzisiaj robię trzeci ;) Przepis cudo, cieszę się, że na niego wpadłam :]
adelkaa próbowałyście tych jajeczek z wafelka?? nazywają się vafini, super sa
kika ;**jadłam już to pyszne ;p;p
ttzastanawia mnie czy te pieczarki musza ostygnac przed dodatniem zoltek
kikiSa teraz swieta i mama wlasnie je robi :D
AndrzejA ja kładę je na bułce tartej a później przekładam na blachę i przypiekam. Są jeszcze pyszniejsze :-)
gpodaje sie na cieplo ?
loodvig sa wyborowe do gorzaly
marek-zegarekbardzo dobre-polecam!!!
DziubWygląda na to,że będą pyszne:) idę w tym momencie robić:) Wesołych Świąt
kucharz są świetne ale je nie smażę pieczarek tylko ich gotuje i wtedy są jeszcze lepsze !
jola95wysmienite... mniam mniam pychotka.. zjadłam całą zgrzewkę - 1
patisa rewelacyjne !!!pychta!!!
olapyszne
kacpernajlepsze na świecie
kulpano ja też idę robić,ale nie bede ich odwracac tylko w miejsce żółtek włoze farsz z pieczarek i na to majonez dekoracyjnie wycisne..nie mam szprycy to zrobie dziurę w woreczku i wycisnę,może się uda.
Anulkateż tak robię pychota
dromadersą super bez jaj nie ma świąt a także życia
Domkaa.Umiem robić lepszee.! ;D Ale te też są pychaa.! ;P
tesiawłaśnie w tej chwili robie mysle że będą smakowały gosciom
asiulaa2zgadzam się-są pyszne!często goszczą na naszym stole :)
katibardzo dobre:)
eveljestem w trakcie robienia;-)
E.L.u nas są obowiązkowe na każdej imprezce rodzinnej - zawsze wcześniej goście się upewniają, czy aby na pewno je zrobię ;)
madziaciekawy przepis dobre,ja zrobię je na zaręczyny mam nadziej że przyszłym teściom i przyszłemu męzowi będo smakować :)
kasiao ile mnie pamiec nie myli to sa jajka nadziewana a faserowane to sa ryjmowane zoltka i bialko ze skorupki krojone z pieczarkami i zapiekane w skorupkach... ale przepis naprawde fajny ale na jajka nadziewane.. Pozdrawiam
japychotka... :)
yanethodkąd żyje, pamietam, że bez jaj faszerowanych ni e było u nas świąt - musiały być!!!!!! jak byłam malutka, co święta mamie przypominałam o nich. Teraz juz jestem dorosła i sama je juz robię!!!
ugabugabrzmi apetycznie, właśnie są szykowane.
Lala <3Są naprawde pyszne xD
Iwonakilka razy jadłam są świetne !!!
kayaobrzydliwe jak można je jeść
wikibardzo dobre
03.04.2010r.dziś są święta i zaraz zaczynam je robić MAM NADZIEJE ŻE BĘDĄ DOBRE!!!
draŚwietne:)
fryzjereczka beda jaja faszerowane pieczarkami i nie tylko ...:):)
PREZES5353WŁAŚNIE ROBI JE MOJA ŻONA MNIAM MNIAM...
megWłaśnie robię, już wiem, że są pyszne...dzięki za przepis.
syronkarobiłam je pierwszy raz jajeczka są naprawdę super! gorąco polecam!! i nie tylko na święta!!
patkaja dzis robie 1 raz alewiem ze sa pyszne :) bo bratowa robila :]
lPRUSlhmmmm bardzo pyszne :))) znowu sproboje:)
macspróbujemy, na pewno zagoszczą na naszym stole na wielkanoc :P
MARYLADZIĘKUJĘ ,WŁAŚNIE ZASIĘGAM PORADY , Z PEWNOŚCIĄ ZNAJDĄ SIĘ NA WIELKANOCNYM STOLE ....
gosianie próbowałam ale zrobię na święta
Gosia:)Takie jajeczka przygotowywałam sama osobiście są pyszne:)
iskasą pyszne już robiłam
syronkatakich jajeczek jeszcze nie jadłam i napewno zrobie!!
agana pewno zrobię na święta
gosiulauwielbiam jajka w każdej postaci a takie jzk te przedstawiaja sie apetycznie spróbuję na swieta
milkado farszu polecam dodać drobno posiekany szczypiorek lub świeży koperek..jajeczka bardzo smaczne i pachnące...smacznego..
milkaza raz święta trzeba będzie zrobić....uwielbiam te jajeczka i nie tylko te..hehe
magdapychotka
MauritiusTakie dobre ze jak robie Polski stol wszyscy robia napad na jajka
agamoz13po prostu pyszne i łatwe do przyrządzenia.Polecam
AbarthA spróbujcie tak. Przekrojcie skorupki ostrym nożem wzdłuż. całe jajka razem z usmażonymi pieczarkami i cebulą wymieszajcie i włóżcie do skorupek. trochę byłki tartej na wieżch i podsmazyć i gotowe
JackzZ racji, ze 3/4 meskiej czesci studentow o gotowaniu nie ma pojecia uczynilem te danie moim znakiem firmowym na prywatkach:) PS. pyyyszna zakaska;)
doma77smaczne
maciek3092pychota
zieolna39uwielbiam to ;D ale ja nie jadam z majonezem xD
elaja pieczarki trę na tarce o drobnych oczkach,dodaję odrobinę masła i duszę do miekkosci, dzięki temu można super urobić masę-pycha
ankate jaja są zajefaje
Gabka 001Te jajka są przepyszne ,!!!!!! , :)
anusiannajlepiej pieczarki podsmazyc bez dodatku zadnego tluszczu, wsypac na patelnie, puszcza wode, woda odparuje jeszcze kilka minut podzmazyc i gotowe. maja swietny zapach.
BeciaRobię te jajka od kilku lat, są superowe!
meg30ja tak samo robie tylko dodaje jeszcze kielbase , zoltko i bialko tez wyjmuje i razem z pieczarkami wszystko mieszam potem nakladam w skoropki i smaze te na masle pyszne bo dzieci moje przepadaja za tym.
nandiiprzepis na farsz wydaje się super, ale dlaczego jajka mają być farszem do dołu, nie lepiej uformowac kopczyki z farszu, jajka ułozyć na listkach sałaty i górę udekorować np szczypiorkiem, znacznie apetycznie by wyglądały.
kikadużo łatwiej będzie jak pieczarki zetrzemy na tarce o grubszych otworach i udusimy na maśle
meg tak to prawda, przepis sprawdzony od lat. Zamiast oleju można margarynę.
MarianPyszne są te wasze jajca
wrrzrobię je w sobotę na wielkanoc na pewno będą pyszne
mikipycha
mikipycha
aniajajeczka suuuper
ania1bardzo pyszne POLECAM
ManiaWidze że jula to kucharka miesiąca, !!!
OlaPrzepyszne :)
ewelauwielbiam jaja faszerowane,dzieki za przepis
elado julki!!!!!!!!!!jajka sięobiera ze skorupek
julkajak położyć jajka farszem do dołu,a majonez i papryka na skorupki?Coś nie tak!
agadziś wypróbuję jajeczka zrobię,zjem a potem odoiszę ale myślę ze są super
ciciowysmienite z dodatkiem kawioru
AnkaUwielbiam jajka faszerowane! Te nie dosc że są bardzo dobre to i łatwe w przyżądzeniu. Polecam
kuchcikja dodaję odrobinę musztardy do farszu, a zamiast pietruszki, szczypiorek
lordlordwysmienite !polecam gorąco :)
magdagardzo pszepis i jest bardzo dobre muszę powiedzieć bardzo dobre
hanka super smakowita potrawa jeśli ktoś twierdzi że jest inaczej to znaczy że ma przepite kubki smakowe
marciazobaczę, sparawdzę, przepis wygląda zachęcająco naewno będzie smacznie
magana pewno będziecie zachwyceni, przepis prosty, smaczny i skuteczny !!!
MarzuusiaJa także od kilku lat na wszystkie okazje robię te jajka i zawsze znikają ze stołu w pierwszej kolejności, są PYYYCHA :))))
doorootkazblizaja sie swieta i mam zamiar wyprobowac ten farsz, oby byly dobre:)
BlackStarA ja dodalam cebulke czerwona :)))) kolorowiej!!
edytabardzo fajne ale moze byc dobry pomysl magdy_em
karpikpolecam dodać do farszu trochę szczypiorku- pycha
magda_emfajny przepis tylko dodam ze mozna jajka po nadzianiu farszem od strony farszu obtoczyc w jajku i bulce tartej jak na kotlety podsmazycchwilke na patelni od strony panierki. Wychodzi taka rumiana skorupka od tej plaskiej strony. Moja tesciowa tak robi ja sprawdzilam i palce lizac:)
Moniazamierzam zrobić na święta, ponieważ przepis prosty i ciekawy, zobaczymy :)
BożenaMoże smakuje fajnie, ale nie wygląda apetycznie, nie podoba mi się to posypywanie papryką, coś zmodyfikuję.
morusdzisiaj je robiłam są naprawdę dobra i szybko sie robi smacznego
misiapo prostu pycha, osobiście wzbogaciłam farsz o przetarty przez sitko groszek konserwowy.
asiauwielbiam te jajka, robię według tego przepisu od kilku lat
olarobilam tak samo jest naprawde pyszne
Aleksandraprzepis wydaje się ciekawy, powinno smakować dobrze.. może kiedyśbędzie okazja spróbować i przekonać się :) pozdrawiam!

dodaj komentarz
 
twój nick:
twoja opinia:
Jaja faszerowane pieczarkami

Przystawki
Pasta z bakłażanów
 Smażony ser camembert
 Plastry smażonego sera z sałatką z papryki
 Tatar z wędzonego łososia
 Śledzie w sosie koperkowym
 Smażone plastry dyni
 Camembert na ciepło
 Nadziewane awokado
 Pory w sosie musztardowym
 Łódeczki z cykorii
 Rogaliki z mozzarellą
 Kremowy mus z tuńczyka
 Jarmuż z buraczkami i dymką
 Antipasto z pieczonej papryki
 Kulki serowe
 Grzanki z mozzarellą i suszonymi pomidorami
 Jajka faszerowane łososiem
 Jaja w galarecie
 Grillowane oscypki
 

 
newsletter
Jeżeli chcesz otrzymywać newsletter Palcelizac.pl, wpisz powyżej swój adres e-mail


DJMCAktualności   Przepisy   Słowniczek   Od redakcji   Kontakt   Reklama
© 2003-2014 DJMC    gotuje zespół palcelizać    zmywa djc   przepisy dyktuje cymes cms.