- 1 kg płatów fileta z mintaja
 - 1/2 kg cebuli
 - 1/2 szklanki oliwy
 - 1 litr wody
 - 1/2 szklanki octu
 - 1/2 szklanki cukru
 - 1 łyżka soli
 - 1/2 słoiczka keczupu
 - 1/2 słoiczka przecieru pomidorowego
 - 1 listek laurowy
 - ziele angielskie
 - pieprz
 
Ryby obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na patelni. Cebulę  zeszklić na oliwie, ostudzić. Wodę, ocet, cukier i łyżkę soli razem zagotować Z  cebuli, zalewy i przypraw oraz keczupu i przecieru pomidorowego zrobić zalewę.  Przekładać ostudzoną zalewą usmażone ryby.
 
           
                 
                             
                                    
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













