Aktualności   Przepisy   Słowniczek   Od redakcji   Kontakt   Reklama
naj skróty
najnowsze
najstarsze
najpopularniejsze
największe
danie dnia
Kremowa zupa czosnkowa z cukinią
 
Kremowa zupa czosnkowa z cukinią Aksamitna konsystencja i wyrazisty smak czosnku są głównymi... więcej...
przysmak dnia
Clafoutis z wiśniami
 
Clafoutis z wiśniami Ten wspaniały deser tworzą dojrzałe wiśnie zapiekane w cieś... więcej...
 
 
pokaż dania kuchni...
szukaj przepisu zawierajacego słowo:
 
 
 
 
menu
 
sałatki (78)
przystawki (97)
zupy (58)
koktajle (129)
nalewki (34)
przetwory (25)
dania główne (309)
jednogarnkowe (53)
pasty (43)
ryby i owoce morza (40)
mięso (39)
inne (68)
zapiekanki, tarty, pizze (63)
śniadania (23)
desery (103)
sosy (25)
przepisy sprzed wieków (112)

co na półkach?

Blog piwosza
menu  ::  Przetwory

 Marynowane grzybki

  Jedna z najlepszych marynat - małe grzybki leśne w zalewie octowej
 
czas: 60 minut + 2 tygodnie
liczba porcji: 0
 
składniki: 

małe grzyby leśne (borowiki, podgrzybki, maślaki, kurki itd)
ocet spirytusowy
marchewka
cebula
kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego
liście laurowe
sól

 

 
przyrządzanie: 

Grzybki dokładnie oczyścić, umyć i gotować przez 20 minut w mocno osolonym wrzątku. Odsączyć, włozyć do dużego słoja. Przygotować zalewę w proporcjach 1/4 octu i 3/4 wody. Posolić. Zakręcić i odstwić na 14 dni.
Następnie grzyby odsączyć. Marchewkę, cebulę pokroić w plasterki. Grzyby nakładać wraz z warzywami i przyprawami do wyparzonych słoików. Zalać zalewą z wody i octu o takich samych jak poprzednio proporcjach, lekko posoloną z odrobiną cukru. Zakręcić i odstawić w chłodne i ciemne miejsce.

 

 



podaj dalej


komentarze
   1-10 z 25   zobacz wszystkiezobacz wszystkie
kucharkaco jedna to lepsza opinia jak się ktoś nie zna co jak robić to niech głupot nie pisze
stefipolecam pod wódeczkę ;)
Przemosapo prostu swietne
Oluniapyszne
juniorwiecej cukru
dddile soli
GREGx...a ja uwazam ze powiini wprowadzic takie grzybki w OGAME jako 4 surowiec .... (^:f
martyna3030ale czemu nie jest podana ilosc soli i cukru ,a powinna byc bo to jest wazne ,mimo wszystko ale przepis sprawdze i mysle ze bedzie pycha :):)
Adaho_71Ja robie zawsze po swojemu ale tak bi mi smakowało
mambapo co sól ja nie dalam i co?
   wyswietlono 1-10 z 25   zobacz wszystkiezobacz wszystkie

dodaj komentarz
 
twój nick:
twoja opinia:
Marynowane grzybki

Przetwory
Bakłażany w ziołach
 Mrożone szparagi
 Mrożona kukurydza w kolbach
 Mrożone piure z dyni
 Mrożony bób
 Papryka marynowana
 Papryka kiszona
 Marynowany kalafior
 Marynowane grzybki
 Mrożone grzyby I
 Mrożone grzyby II
 Mieszane pikle
 Bakłażany w oleju
 Pasta z warzyw śródziemnomorskich
 Ogórki małosolne
 Borówka
 Ogórki kiszone
 Grzybki marynowane łagodne
 Grzyby marynowane w occie winnym
 

 
newsletter
Jeżeli chcesz otrzymywać newsletter Palcelizac.pl, wpisz powyżej swój adres e-mail


DJMCAktualności   Przepisy   Słowniczek   Od redakcji   Kontakt   Reklama
© 2003-2014 DJMC    gotuje zespół palcelizać    zmywa djc   przepisy dyktuje cymes cms.