Aktualności   Przepisy   Słowniczek   Od redakcji   Kontakt   Reklama
naj skróty
najnowsze
najstarsze
najpopularniejsze
największe
danie dnia
Bruschetta z pomidorami
 
Bruschetta z pomidorami Tradycyjna włoska przystawka - chrupiące, przypieczone piec... więcej...
przysmak dnia
Crumble z czarnymi porzeczkami
 
Crumble z czarnymi porzeczkami Zadziwiająco prosty do przygotowania, a smaczy i efektowny ... więcej...
 
 
pokaż dania kuchni...
szukaj przepisu zawierajacego słowo:
 
 
 
 
menu
 
sałatki (77)
przystawki (96)
zupy (57)
koktajle (129)
nalewki (34)
przetwory (25)
dania główne (306)
jednogarnkowe (53)
pasty (43)
ryby i owoce morza (40)
mięso (39)
inne (68)
zapiekanki, tarty, pizze (63)
śniadania (21)
desery (103)
sosy (25)
przepisy sprzed wieków (112)

co na półkach?

Blog piwosza
menu  ::  Dania glowne  ::  

 Roladki z bakłażanów

  Kawałki delikatnej mozzarelli zawinięte w grillowane bakłażany - proste i oryginalne
 
czas: 30 minut
liczba porcji: 4
 
składniki: 3 średniej wielkości bakłażany
250 sera mozzarella
oliwa z oliwek
ząbek czosnku
sól, pieprz
mieszanka ziół do potraw z grilla
kilka listków bazylii

 
przyrządzanie: Bakłażany pokroić wzdłuż na cienkie (ok. 0,5 cm) kawałki. Każdy posolić, posmarować oliwą wymieszaną z przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz ziołami. Grillować z obu stron.
Mozzarellę pokroić w słupki - musi być ich tyle, co plastrów bakłażana. Każdy kawałek mozzarelli zawijać w plaster bakłażana i spinać wykałaczkami. Udekorować listakami bazylii.
 
uwagi: Podawać z ryżem na sypko bądź smażonymi ziemniakami.


podaj dalej


komentarze
mloda mamaczy te roladki można marynować? w jakiej zalewie?
   wyswietlono 1 z1

dodaj komentarz
 
twój nick:
twoja opinia:
Roladki z bakłażanów

Dania główne
Tarta ziemniaczana
 Pstrąg w maśle czosnkowym
 Grillowane warzywa śródziemnomorskie
 Patelnia prowansalska
 Ziemniaki po hiszpańsku
 Ratatouille
 Papryka po meksykańsku
 Kisz z pomidorami
 Makaron po chińsku
 Tortilla z ryżem i kiszoną kapustą
 Spaghetti tonno
 Farfalle z łososiem
 Kotleciki rybne z krakersami
 Paj z dynią
 Penne z grillowanymi warzywami
 Gulasz ziemniaczany
 Placuszki z ryżu i sera
 Tarta leśna
 Spaghetti ze szpinakiem i gorgonzolą
 
 
kuchnia grecka
Tzatziki
 Pasta z bakłażanów
 Smażone plastry dyni
 Kotleciki z ziemniaków i fety
 Zawijane bakłażany
 Avgolemono
 Tarta z fetą i cukinią
 Ouzo Porzeczkowe
 Pizza grecka
 Grecki garnek z kartoflami
 Sałatka z bobu i sera feta
 Sałatka warstwowa z tuńczykiem
 Szpinak z buraczkami i fetą
 Roladki z bakłażanów
 Faszerowane bakłażany
 Nadziewane liście winorośli
 Bakłażany w oleju
 Bakłażany pod czosnkowym beszamelem
 Szpinak z rodzynkami i orzeszkami
  newsletter
Jeżeli chcesz otrzymywać newsletter Palcelizac.pl, wpisz powyżej swój adres e-mail


DJMCAktualności   Przepisy   Słowniczek   Od redakcji   Kontakt   Reklama
© 2003-2014 DJMC    gotuje zespół palcelizać    zmywa djc   przepisy dyktuje cymes cms.

Ten serwis jest na sprzedaż. Kontakt: palcelizac@palcelizac.pl