Aktualności   Przepisy   Słowniczek   Od redakcji   Kontakt   Reklama
naj skróty
najnowsze
najstarsze
najpopularniejsze
największe
danie dnia
Żurek
 
Żurek Każda gospodyni nieco inaczej przyrządzała tę tradycyjną py... więcej...
przysmak dnia
Mazurek bakaliowy
 
Mazurek bakaliowy Wspaniałe tradycyjne ciasto wielkanocne, choć smakować będz... więcej...
 
 
pokaż dania kuchni...
szukaj przepisu zawierajacego słowo:
 
 
 
 
menu
 
sałatki (77)
przystawki (96)
zupy (57)
koktajle (129)
nalewki (34)
przetwory (25)
dania główne (306)
jednogarnkowe (53)
pasty (43)
ryby i owoce morza (40)
mięso (39)
inne (68)
zapiekanki, tarty, pizze (63)
śniadania (21)
desery (103)
sosy (25)
przepisy sprzed wieków (112)

co na półkach?

Blog piwosza
menu  ::  Zupy

 Chłodnik jogurtowy

  Marzenie dietetyka - jogurt i wiosenne warzywa.
 
czas: 20 minut + godzina chłodzenia
liczba porcji: 4
 
składniki: 1,5 litra jogurtu naturalnego (bez cukru)
6 rzodkiewek
1 ogórek
2 buraki
kilka gałązek szczypiorku
kilka gałązek natki pietruszki
sól, pieprz

 
przyrządzanie: Ogórka obrać i wraz z oczyszczoną rzodkiewką pokroić w drobną kostkę. Buraki dokładnie umyć, obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Szczypiorek drobno posiekać. Warzywa połączyć z jogurtem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Odstawić na godzinę do lodówki. Podawać ozdobione natką pietruszki.


podaj dalej


komentarze
   1-10 z 21   zobacz wszystkiezobacz wszystkie
wygodnaMaślanka z lodówki , trochę esencji z buraków do smaku,pęczek koperku i gotowe . Można dodać jajko .Szczypiorku w chłodniku ani ogórków nie lubię. Esencji buraczanej nie popieram ale do chłodnika idealna.
aniato idę do sklepu i zaraz też takie cudo wciągnę. Mówicie, ze na ile do lodówki, yyyyymożna to skrócić?
AnnaWersja dla zaganianych: grecki jogurt naturalny mieszam z sokiem z buraków (z kartonu), dodaję rzodkiewki, paprykę, dymkę, ogórek, natkę pietruszki, koperek, można dodać jajko, sól, pieprz, wstawiam na kilka godzin do lodówki - po powrocie do domu jast pyszny chłodnik
mamuśkato jakie mają być te buraczki ugotowane czy surowe? bo nie wiem
trener szewczykproponuję gotować buraczki ( najlepiej botwinkę ) w wodzie z dodatkiem octu winnego, do tego zielony ogórek i rzodkiewka w kosteczkę i drobno posiekana szalotka, świetnie smakuje z chudą szynką krojoną w paski i na koniec koperek. SMACZNEGO!!!
ZuziaJezuuuuuuuuu, jak mi się chce już chłodnikuuuuuuuuuuuuuuuuuu :)
dankawłaśnie buraczki nadają chłodnikowi niebiański smak, polecam :)
boniachłodnik jest bardzo zdrowy i pożywny i do tego niesamowicie smaczny.Szczególnie z buraczkami i koperkiem...:)
aniatak to bardzo dobra chlodna zupka na upalne dni.Bardzo smaczna!!!
lysia Super chłodnik jadłem w Janowcu w ,,Maćkowej chacie'' polecam tam jest super jedzonko te knajpy w Kazimierzu to o d.... potłuc.
   wyswietlono 1-10 z 21   zobacz wszystkiezobacz wszystkie

dodaj komentarz
 
twój nick:
twoja opinia:
Chłodnik jogurtowy

Zupy
Zupa jarzynowa minestrone
 Zupa z dyni
 Kremowa zupa ogórkowa z awokado
 Avgolemono
 Zupa szpinakowa
 Zupa chrzanowo - ziemniaczana
 Zupa pieczarkowa
 Zupa piwna
 Zupa jarzynowa na ostro
 Bulion warzywny
 Zupa botwinkowa
 Zupa krem ze szczawiu
 Zupa koperkowa
 Chłodnik jogurtowy
 Kolorowy chłodnik
 Zupa rybna halaszle
 Zupa z selera naciowego
 Zupa z soi i kiszonej kapusty
 Zupa grzybowa z łazankami
 
 
kuchnia litewska
Jałowcówka
 Barszcz po litewsku
 Sałatka z wędzonym twarogiem
  newsletter
Jeżeli chcesz otrzymywać newsletter Palcelizac.pl, wpisz powyżej swój adres e-mail


DJMCAktualności   Przepisy   Słowniczek   Od redakcji   Kontakt   Reklama
© 2003-2014 DJMC    gotuje zespół palcelizać    zmywa djc   przepisy dyktuje cymes cms.

Ten serwis jest na sprzedaż. Kontakt: palcelizac@palcelizac.pl