Aktualności   Przepisy   Słowniczek   Od redakcji   Kontakt   Reklama
naj skróty
najnowsze
najstarsze
najpopularniejsze
największe
danie dnia
Chłodnik jogurtowy
 
Chłodnik jogurtowy Marzenie dietetyka - jogurt i wiosenne warzywa. więcej...
przysmak dnia
Jagodzianki
 
Jagodzianki Aromatyczne bułeczki z ciasta drożdżowego z nadzieniem z ja... więcej...
 
 
pokaż dania kuchni...
szukaj przepisu zawierajacego słowo:
 
 
 
 
menu
 
sałatki (77)
przystawki (96)
zupy (57)
koktajle (129)
nalewki (34)
przetwory (25)
dania główne (306)
jednogarnkowe (53)
pasty (43)
ryby i owoce morza (40)
mięso (39)
inne (68)
zapiekanki, tarty, pizze (63)
śniadania (21)
desery (103)
sosy (25)
przepisy sprzed wieków (112)

co na półkach?

Blog piwosza
menu  ::  Dania glowne  ::  

 Młoda kapusta z koperkiem

  Zdrowe, niskokaloryczne, smaczne - czy trzeba coś jeszcze dodawać?
 
czas: 60 minut
liczba porcji: 4
 
składniki: 1 główka młodej kapusty
1 pęczek koperku
100 g gęstej, kwaśnej śmietany
sok z ćwiartki cytryny
1 łyżka mąki
1 łyżka masła
garść majeranku
sól, pieprz

 
przyrządzanie: Kapustę cienko poszatkować. W dużym garnku rozgrzać masło i wrzucić kapustę. Dodać majeranek i dusić pod przykryciem przez około 45 minut, często mieszając. Pod koniec duszenia dodać posiekany koperek i sok z cytryny. Zdjąć z ognia i lekko wystudzić. Mąkę wymieszać z dwiema łyżkami wody i wlać do kapusty, a następnie zagotować. Ponownie zdjąć z ognia i dodać posoloną wcześniej lekko śmietanę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
 
uwagi: Podawać jako danie główne z żytnim pieczywem lub jako dodatek.


podaj dalej


komentarze
HaniaNie lubię młodej kapusty z przecierem pomidorowym,dodaje ocet winny lub cytryne, oczywiście przed gotowaniem sparzam.Dużo świeżego koperku.
kkkkkkkkkkkkkkpychotka
kasiaja też parzę młodą kapustkę
kasiapewnie najlepsza taka ''postna'' ja dodaje jablko sterte,przecier pomidorowy lub pomidora i bylo by ok.moj maz lubi dodac podsmazone kawaleczki boczku,pewnie jak wiekszosc męzczyzn ;-)
renaPrzykry jest fakt, że dla niektórych przepisy sa jedynie pretekstem do uwypuklenia swojej inteligencji - "mędrkowania"
AnnaPo co gotować młodą kapustę 45 minut, dla bezzębnych?
KrystynaOd czterdziestu trzech lat robię kapustę tak jak. Aga i taka lubią moi domownicy. Prosta bez zbędnych przypraw sól piepsz odrobine cytryny i śmietaną koper kapustą to wszystko
elzbietakapusta jest pycha
wasyla kapuste tez trzeba dodać?
shakiraja proponuje dodac jeszcze kminek Mniam
nomadana 1 główkę kapusty to daję pół kostki masła,a nie łyżkę..:P hehe i dodaję malutki przecier pomidorowy...i śmietanę+koperek..:D Pychotka ...radzę popróbować...:)
gosiasidę robić, a później powiem jak było
hannaJa kapustę parzę ale można bez parzenia zagotować bez przykrycia przez minutkę i nie będzie goryczki.
danana łyżce masła kapusta się udusi? hehe
halszka2310ja parzę kapustę nie dla zlikwidowania goryczy, tylko żeby się pozbyć wszelkich trucizn, którymi nafaszerowane są szczególnie wczesne warzywa. A co do przepisu, to dobrze dodać trochę cukru.
halszkadobry przepis , ja zamiast zasmazki dodaje grochowa zupe w proszku .prosze wyprobowac - jest dobra i maki nie czuc. No i oczywiscie duzo kopru.
agiPyszna,zdrowa bo bez żadnej cebuli duszonej,słoniny czy zasmażki-one psują niestety cały smak MŁODEJ kapustki.Zawsze tak ją przyrządzam bo tak robiła ją moja mama i była pyszna i lekka jak nie wiem co:)Kapustka,koperek,masełko,śmietana rozmieszana z mąką(1 łyżeczka) PYCHOTA (myślałam,że tylko u nas w rodzinie się taką robi:)) Jest na prawdę pyszna
czarnabardzo dziękuję kapusta była pyszna
Beatkapodobno dodaje się do młodej kapusty marchewkę ??
MIETEK 5858@O2.PLPYSZNA
annwłaśnie nie trzeba parzyć każdej kapusty. ja zwykle nie mam czasu i nie parzę i nigdy nie jest gorzka
lecherdo Dotki.. gdzie Ty chodziłaś do szkoły podstawowej, że nie umiesz odmieniać słowa "gospodyni" ? końcówka - om.!!! zapamiętaj to do końca życia.
eeedzieki
AniaWłaśnie zaraz biorę się za gotowanie takiej pysznej kapustki.
martynaa gdzie jest napisane o parzeniu? jak kapusty sie nie sparzy to bedzie gorzka
MIKPOLECAM, DZIECI SIĘ ZAJADAŁY, A NIE LUBIĄ KAPUSTY.
merryble fuj fuj
gosiekpyszotka naprawdę super
jokersuper
dotkamniam mniam palce lizać polecam wszystkim gospodynią:)
iwo_nanie cuduj bo za chwilę kretyni zaczną z sezamem i ananasem eksperymenty
monapyszna polecam:)
wioletapodzelcie,sie.swoimi.pzepisami.jeszcze,swmi,pzepisami
wiolka28jest.okdzis,wwlasnie,gotvj/te.kapvstee,wiola
Natkaczasy na gotowanie mlodych warzyw zaprawianych makami ,smietanami i tp przeminely. wlozyc do wody i wyjac z wody! to moj przepis
qwerKiedy tak czytam komentarze niektorych, to mam wrazenie, ze udzielaja sie jedynie infantylni analfabeci "TAKOM", "kapustka". K... tego sie czytac nie da..
Magdakapustka pyszna :)ja dodaje do tego koncentrat Pudliszki :):)i jest jeszcze lepsza
mara starachowicePychota.Polecam
wiolamniam mniam naprawde polecam
juchamarchewka do młodej kapusty!?! dzizas... nie dziel się z nami takimi pomysłami... profanacja... KAPUCHA MALINKA :*
DANUSIAWITAM ! TAKOM KAPUSTKĘ Z KOPERKIEM -ROBIŁA MOJA MAMA,JEST PYSZNA-PAMIĘTAM CZASY DZIECIŃSTWA.POZDRAWIAM DANUSIA***
monia11420pychota
citizenz wodą odcedzoną znika smak i minerały.Pyszna!!!!!!
miker RZAL CI
ola oleńka 24co doda ,jaka doda , jak mam dodać to tylko koperek ,jest niesamowite ,pozdrawiam. własnie jem tą kapustę .pozdrawiam.
aniawiecej kopru!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
gogmasakra
modlishka33Świetny przepis,wyszło przepysznie.
dankamikJaka włoszczyzna do młodej kapusty? Toż to czysta masakra. koperek - ok. boczek - ok. a śmietana koniecznie - to cały urok młodej kapustki. Troszkę cukru - ale nie tyle ile do "starej" kapusty, sok z cytryny, pieprz i ..., palce lizać. Smacznego
ricziwszytko się zgadza tylko widzę tutaj dwa problemy- garść majeranku, oraz brak młodej marchewki
zetaJa do poszatkowanej kapusty dodaję wszystkie przyprawy,sól,pieprz ,cukier,sok z cytryny,wlewam trochę wody i duszę,dodaję łyżkę tłuszczu w/g uznania.Kapusta jest miękka,ale nie ciapa. Na koniec można dodać trochę koperku. Smacznego.Właśnie taką dzisiaj gotuję.
Ańdzkamam prostszy i sprawdzony przepis. Kapustę poszatkować i zagotować w wodzie, następnie odcedzić. Poźniej zalać wodą, tak żeby kapusta odrobinę wystawała dodać sól, pieprz, młodą cebulkę i koperek. Na koniec gotowania dodać zasmażkę. Gotowe. Smacznego
Laila1717Mowie krotko" FUJ" na ten przepis. Same kiksy: mloda posiekana drobno kapusta duszona 45 min, toz to nonsens,do tego majeranek i koper. No nie, horror.
AriGdyby robic, to nie szatkowac, tylko w cwiartkach czy osemkach ( w zaleznosci jak duza jest kapusta). Maslo, smietana tak, koperek, cebula tak, marchewka moze, ale malo, majeranek nie i maka nie. Troche boczku do smaku moze byc. Kapusta ma byc jedrna. Ludzie, co wy z ta maka? To zbrodnia z mloda kapusta.
KrystynaWSZYSTKO JEST O.K TYLKO PO CO MAJERANEK ? I AZ TYLE ? TO NIE JEST DZICZYŻNA CZY FLAKI TYLKO WSPANIAŁA MŁODA KAPUSTA - POZDRAWIAM !
Mareka ja dodaję marchewkę, kminek musowo no i cebulę oraz dwa pomidory, podbijam śmietaną z mąką, koper no i na końcu łyżka masła, a przykwasic można zawsze octem i odrobina cukru do samku. Mnie wychodzi gęściejsza jak na zdjęciu i bardziej kolorowa
Wredny_szkolony_kuchtana tym zdjeciu wyglada okropnie, jak ja robie to zawsze wychodzi bardziej intensywna....a to to jakas rozwolniona kupa. A sam przepis rowniez jest chwiejny....mloda kapusta to wspaniale zarełko ale jesli sie je umie dobrze przyrzadzic.... :D
kikawłaśnie się zabieram za kapustkę, ze śmietany zrezygnuje być może na rzecz wędzonego boczku???? co o tym myślicie???
gośćJa właśnie robię kapustkę ale troszkę inaczej.Kroje ją daję do garnka,dodaje mrożoną włoszczyznę(cięta w paski)Leję trochę wody a na wierzch rozkruszam kostkę rosołową.Kroję w kosteczkę wędlinę drobia\ową i dodaje.Doprawiam do smaku,odrobina koperku też nie zaszkodzi.oprószam mąką,potrzymam jeszczę troszkę na gazie i jest już ok.
mamamarzyniahe he, słuszna uwaga, poza tym neutralizuje kapuściane wiatry...
LopezzzoKoperku musi byc dużo,jest dobry na potencje;)
mamamarzyniaNo rzeczywiście, 45 minut na młodą kapustkę to NA PEWNO za długo. Taka ilość kopru spowoduje, że będzie bardzo gorzka. Śmietana do młodej kapustki jest niezbędna, ale też nie tyle - łyżka, dwie. No i szczytem wszystkiego jest GARŚĆ MAJERANKU!!! Co to jest, kocioł żołnierskiej grochówki???
tigrikrobiłam dokładnie według przepisu i wyszła koperkowo-kapuściana breja... :( Następnym razem dodam mniej koperku, ominę śmietanę i skrócę czas gotowania.
Pycha,wszystko co młode i nowe bardzo smakuje
dziuniarewelacja "szybko i smaczne" ja nie lubię kminku i koperku więc nie dałam a i tak przepyszne mniam mniam ŻYCZĘ SMACZNEGO
krzysztof040887Wszystkie Wasze przepisy są wspaniałe! ,to tylko kwestia gustu,co kto lubi i co może jeść/ze względu na stan zdrowia/,proszę tylko pokrojoną lekko posolić , by puściła soki,a następnie wrzucić do wrzątku na sekundę/do zagotowania,jak zacznie wrzeć,wtedy odlać/DLATEGO,ŻE KAPUSTA JEST SYPANA,OPRYSKIWANA,INACZEJ BY JĄ ROBACTWO ZJADŁO-TO JEST TA GORYCZKA.Dalej postępujcie Państwo według Waszego uznania i smaku.Pozdrawiam.
LucuśA mnie brakuje tej goryczki,za młodu uwielbiałem,a teraz nie potrafię tak jak mama z ta moją wspaniałą goryczką Ps. A p.Kuchareczka czemu nie podała swojego przepisu a neguje ten - ha? Gotuję zawsze bez wody - troszeczkę wyczucia w tej kuchni kochani!
ArlaNiestety nie smakowało mi,zawiodłam sie bardzo:( Pęczek koperku to stanowczo za dużo... I z tą śmietaną to też zły pomysł. NIE POLECAM,NIESTETY!!!
Dorota45min ????Po 45 min to będzie breja!!!!Ja bym OBGOTOWAŁA z 10 min a potem postępowała według tego przepisu!!
alamakotawyszło super,dzięki za przepis!:) polecam :)
ANKHA potem umierajcie sobie na raka jelita albo zawaly. smacznego
peachysGENIALNA!!!!!
KucharkaPycha palce lizać.
brzydulkaBardzo smaczne polecam wszystkim i pozdrawiam autora przepisu
kamapycha!!!,co prawda nie miaalm majeranku i dodalam wody- zanim odnalazłam ten przepis juz ja gotowalam... i wyszło pysznie, z ta smietana to niezły pomysl,dodalam troche kostki knorra(smazona cebulka)polecam!!!super!!!
edytaudała się znakomicie, oczywiście z pomidorkami....
5555555555555pychotka
vip-carWitam za chwilę będzie mój debiut napiszę jak wyszło ze śmietaną.
BogusiaMloda kapustka to "niebo w gebie", ale koniecznie z przecierem pomidorowym, sporo zieleniny i smietana. A do tego mlode ziemniaczki! Pychota!
andrjuzabieram sie za to pierwszy raz , zonka wyjechala a corcia poprosila o kapustke , nie bardzo rozumiem ,czy to sie gotuje bez wody??cytat : Kapustę cienko poszatkować. W dużym garnku rozgrzać masło i wrzucić kapustę. Dodać majeranek i dusić pod przykryciem przez około 45 minut, często miesza. nie mam pojecia o gotowaniu ale cos mi tu nie pasi
babciaa ja dodaje jeszcze usmażona cebulke z czosnkiem dla aromatu i jest pyszna.
młoda żonaja to robie w wersji light: kapustke posiekać sparzyć a po chwili odlac wrzątek zostawiając troche na dnie, dodac masło. dodac posiekaną natke koperku i pietruszki doprawić do smaku. pod koniec jak juz kapusta bedzie miekka dodać poł pomidora bez skórki i chwile gotować razem. moja mama robi taką kapuste z młodą marchewką dodana tak w połowie gotowania. pasuje do schabowego, mielonych. ja czesto jem ja samą bez niczego
adamtak pyszna, zalecam jednak dodac kminek
114Bardzo dobre , polecam
AGNIESZKABARDZO pyszne!! do kurczka z ryzem pychotka
kejti1Myślałam że b ez mięsa i koncentratu się nie da a tu taka niespodzianka bardzo smaczna poprostu super i tania. Bo przecież kapusta rosnie na działce teściowej
asiamój mąż poprosił mnie o przygotowanie młodej kapustki jutro robię mam nadzieję że uda mi się!!!
Yeti chuliganpo pierwsze dla smaku, po drugie przeciw wzdęciom :)
kapuchatylko po co ten majeranek?
erimbardzo pyszne danie, polecam :) jak się doda troszkę mięska też jest super cool !!!
martekjakie tam smierdzi?! pachnie!!!
gowniarzpych ale smierdzi
kali27a ja zalewam wrzątkiem i jest szybciej i smaczniej
kolopodobno dobre
Aniatrzy dni mnie po tym ganiało
izkaBędzie paciaja jak te 45 minut wytrzyma! Be, 15-20 minut to wszystko. Jarzyny muszą być nieco al dente. Nie rozgotowujcie! FU!
StolageJa robie podobnie ale przesmażam troszkę słoniny z kiłbaską...
jajednak wodę trzeba dodać bo inaczej spali się ... szkoda...
BETTIWłAśNIE BęDE PRóBOWAłA TEGO PRZEPISU I MAM NADZIEJE żE BęDZIE DOBRY TAK JAK WY TU OPISUJECUE
ewciaA ja troszkę inaczej gotuję i pychota palce lizać odważam kapuste ,,dodaję marchewkę,pietruszkę ,na masełku smażę cebulkę ze szczypiorkiem Następnie dodaję pomidorka+koperek,zielona pietruszka,śmietana i zagęszczam startym na tarce ziemniakiem.Smacznego.
maszabardzo dobre dałam trochę mniej śmietany i soku z cytryny super!!!!!! musicie spróbowac
satkawszystko super, ale i u mnie na koncu pojawila sie spalenizna mala ihehieihe
hejkoDurne jeteście Kobiety, życie tak krótko trwa, a Wy debatujecie nad kalorycznością dwóch łyżek mąki i smietany....
magdadobra ale moja mama robi lepsza
madziunkaczy kapusta nie traci wszystkich swoich własciwości jak się ją dusi 45 min??
mircusiazrobiłam, pyszne tylko dodałam chyba trochę za dużo cytryny :)
kakato jest pyszne fuu to jest ta anka
zolipycha!!! robi sie szybko, latwo i w smaku bardzo dobre!!! rzeczywiscie jednak dodalam troszke wody...
lorenitaSuper przepis. Jednak troszkę wody na dno trzeba dodać, bo troszke mi przywarła i musiałam ja przełożyć do innego garnka. Ale mąż był zachwycony. Super pyszna!!!
ankadla mnie to wyglada ochydnie nie zrobie tego fuuu
magdaDo elektroni. Weź pod uwagę, że jest to zaledwie jedna łyżka mąki i może dwie śmietany, na całą główkę kapusty! Poza tym możesz użyć smietany o niskiej zawartości tłuszczu, a kapusta jest na prawde wspaniałym warzywem. Z resztą coś w końcu i tak trzeba jeść!
elektroniasmietana i maka-i to ma byc niskokaloryczne?!
mmzaskakująco smaczne
anoshiapychota!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Z trudem sie powstrzymalam zeby nie wciagnac garnuszka zanim moi mezczyzni wroca ze spaceru.Obawialam sie samego masla, ale nic sie nie przypala.SUPEROTA
jolciapycha, właśnie zrobiłam, sama wzięłam sobie dokładkę, smakowało nawet moim dzieciom. Nigdy nie robiłam kapusty ze śmietaną, a to jest wręcz super. Pychotka
aaa36a gdzie trochę cukru ? Słone potrawy zyskują z cukrem smaku.
JanetA mnie tam smakuje kapustka pod różną postacią, oczywiście młoda:)
DavidWłaśnie zrobiłem. Przecież to "kapustka na krótko" , którą robiła mi babcia jak byłem mały. Pychota.
DavidRodzice wyjechali, miałem kapustę i zastanawiałem się co z nią zrobić. Znalazłem ten przepis i właśnie skilluję gotowanie :p
beataja dodaję trochę tartej marchewki. Ładniej wygląda na talerzu. Pozdrawiam.
agataale babki marudzicie, trochę wody musi być, kapucha sama się gotuje, w to można dosłownie wszystko, warzywka, kiełbasa, dodaję smażoną cebulę, zamiast śmietany może być zasmażka, ale co ważne, nie rozciapciać kapusty do nieprzytomności, gotować najwyżej godzinę.
elzbietka78super.nawet dzieci wcinaly
martabardzo dobry przepis. nic sie nie przypaliło. kapustka jest równie dobra bez śmietany.
BeataTeż byłam zaskoczona,że tylko masło,ale spróbowałam.Rzeczywiście świetny sposób,nic się nie przypala,ale pilnować należy.Zawsze miałam problem z tą ilością wody jaka się wytwarza podczas gotowania,a tak jest świetna.Bardzo smaczna:)
babsi....zaczynam gotować... jak nie wyjdzie mąż mnie zwolni ;-)
KUCHARECZKAZGADZAM SIĘ BEZ WODY,PRZECIEZ MASŁO SZYBKO SIĘ PRZYPALA,A GDZIE CHOCIAZ ODROBINA PIEPRZU TO NIE PRZEPIS NA MLODA KAPUSTĘ-TO PROFANACJA.
Dianamłoda kapustka jest pyszna, tylko skromne mam uwagi: kapustę trzeba najpierw zagotować z wodą i odlać aby nie było posmaku goryczki, majeranek dodać pod koniec aby potrawa nie nabrała gorzkiego posmaku, rewelacyjna do kotlecika i młodych ziemiaczków lub sama z kiełbaską lub żeberkami wędzonymi... smacznego
MichałZrobiłem z dwóch dużych główek kapusty(naprawdę giganty),proporcje pomnożyłem przez dwa.Dodałem troszkę wody(dosłownie na dno).Kapustę dodawałem etapami.Cztery rosołki drobiowe knorra,pęczek młodej cebulki ze szczypiorkiem,sporo Vegety i trochę pieprzu.Zamiast cytryny,bo akurat nie miałem,podlałem odrobiną octu.Nie dodawałem śmietany...wyszło super!!! Dzięki za przepis
peristaseisPrzypaliła się nawet na małym gazie. Woda w małej ilości konieczna. Ale wyszła mi miniam, mniam!
roznaPychotka :)
aneta1984-1powiem krótko. Jest dobra ale to nie jest przepis na tradycyjną młodą kapustę.
ipod69bez wody, bez wody! bo w mlodej kapuscie jest od cholery wody. moj debiut kapusciany mi nie wyszedl, bo nie wiedzialem o tym i zalalem caly towar wodą. dla bezpieczenstwa mozna zalac dno garnka, ale wiecej nie potrzeba
michalinaja mam zamiar ja robic 1 raz....ale czemu bez wody?
miska kapustyjak to? tylko maslo? bez wody? nie bede ryzykowac...nie przypali sie?
RomanPychota. Już bez mąki i śmietany SUPER. Szkoda było psuć smaczek ;-).
MacDavidoO rany! normalnie bomba tak wlasnie mialo to wyjsc! dzieki :-)
SylwuniaKapustka wyszła wyśmienita!!!!!!!!! Pierwszy raz robiłam i wyszła super!
Darek i EdaPrzepyszne. Właśnie skonsumowaliśmy.
ezop 77pyyychaaaa!!!!!!!! właśnie wcinam
Amon-raprzepis TIANI jest lepszy bo wasz jest niezrozumiały. co z kapustą ? mam ją w maśle gotować. nic ciekawego. pozdro dla kucharzy
ediWłaśnie robię wychodzi extra
mJentaupichcone bez cytryny, bo zabrakło, ale i tak wyszło przepyszne! :D
niktosiaosobiście wolę bigos :)))
dreamwłaśnie ugotowałam...mrrrrr...palce lizac
Joleńka*46....a spróbujcie dodać do kapustki żeberka!! to dopiero uczta... lekko obgotowane żeberka,np. w bulionie, życzę smacznego!
dotapycha, juz dawno nie jadlam nic tak dobrego, od siebie dodalam tylko troszke bazyli
tianija mam inną wersję. Zewnetrzne liście (te ciemne i większe) pokoić i ugotować w posolonej wodzie. Pozostałą część pokroić (nie koniecznie drobno - wręcz przeciwnie) i wrzucić na wrzątek razem z ugotowanymi, odcedzonymi już, zewnetrznymi liśćmi. Do tego dodajemy DUŻO pietruszki, DUŻO koperku, trochę mniej, ale i tak DUŻO szczypiorku (nie jest konieczny) porę (części białe, zielone - wszystko), ale pokrojona drobno. To wszystko gotujemy, ale należy dodać trochę octu. Oczywiście przydałby się jakiś pieprz i sól. No i na koniec dodajemy śmietanę iiiii przecier pomidorowy. Sukces gwarantowany. Dobra na przemianę materii. Można trochę zagęścić mąką. Najlepiej gotować całość w mniejszej ilości wody, aby dużo było tego zielonego :) Do tego grznki. Nie znam nikogo, kto by nie lubiał tej pychotki :D
danuta51pycha niebo w gębie
KubaOdradzam mięso w młodej kapuście. To może być do każdej innej. Tylko młoda tak smakuje. A sam uwielbiam mieso.
NinaJa dodaję do młodej kapustki jeszcze podsmażony i pokrojony w drobną kosteczkę boczek i zamiast majeranku daję parę ziarenek kminku smakuje wybornie POLECAM
kolikiasuper przepis
MusashiJa również zmieniłbym parę szczegółów - wiem, że ta strona jest ogólnie bezmięsa, ale do młodej kapustki ne ma to jak jakieś aromatyczne mięsiwo - dobra wiejska kiełbaska, albo wędzonka... Albo jedno i drubie :) Tyle, że wtedy darowałbym sobie majeranek...
ZochaOgolnie pycha, ale zmienilabym kilka szczegolow. Gotowac troche krocej, az zmieknie troche. Dalabym trowniez mniej cytryny i lyzka smietany zdecydowanie wystarcza. Poza tym ta ilosc wystarczy na 4 osoby, ale tylko jako dodatek. Jako danie glowne, najwyzej dla dwojga. Milego jedzenia
CreativeŚwietne na lato. Gorąco polecam ten przepis.
SopociakBardzo dobre poolecam. Polskie jedzenie jest najlepsze. Odkrylem to gdy bylem w Angli przez 3 tygodnie jedzenie bylo niesmaczne i same kurczaki i boczki.

dodaj komentarz
 
twój nick:
twoja opinia:
Młoda kapusta z koperkiem

Dania główne
Tarta ziemniaczana
 Pstrąg w maśle czosnkowym
 Grillowane warzywa śródziemnomorskie
 Patelnia prowansalska
 Ziemniaki po hiszpańsku
 Ratatouille
 Papryka po meksykańsku
 Kisz z pomidorami
 Makaron po chińsku
 Tortilla z ryżem i kiszoną kapustą
 Spaghetti tonno
 Farfalle z łososiem
 Kotleciki rybne z krakersami
 Paj z dynią
 Penne z grillowanymi warzywami
 Gulasz ziemniaczany
 Placuszki z ryżu i sera
 Tarta leśna
 Spaghetti ze szpinakiem i gorgonzolą
 

 
kuchnia polska
Drink szarlotka
 Sałatka z wędzonej ryby
 Śledzie w sosie koperkowym
 Sałatka jajeczna
 Gołąbki z ziemniakami
 Pieczeń rybna
 Ziemniaki po chłopsku
 Zupa chrzanowo - ziemniaczana
 Zupa pieczarkowa
 Grzane piwo
 Jaja w galarecie
 Wielkanocny kulebiak
 Grillowane oscypki
 Mazurek bakaliowy
 Sznycle z boczniaków
 Zupa botwinkowa
 Zupa krem ze szczawiu
 Makaron
 Młoda kapusta z koperkiem
  newsletter
Jeżeli chcesz otrzymywać newsletter Palcelizac.pl, wpisz powyżej swój adres e-mail


DJMCAktualności   Przepisy   Słowniczek   Od redakcji   Kontakt   Reklama
© 2003-2014 DJMC    gotuje zespół palcelizać    zmywa djc   przepisy dyktuje cymes cms.

Ten serwis jest na sprzedaż. Kontakt: palcelizac@palcelizac.pl