Aktualności   Przepisy   Słowniczek   Od redakcji   Kontakt   Reklama
naj skróty
najnowsze
najstarsze
najpopularniejsze
największe
danie dnia
Żurek
 
Żurek Każda gospodyni nieco inaczej przyrządzała tę tradycyjną py... więcej...
przysmak dnia
Mazurek bakaliowy
 
Mazurek bakaliowy Wspaniałe tradycyjne ciasto wielkanocne, choć smakować będz... więcej...
 
 
pokaż dania kuchni...
szukaj przepisu zawierajacego słowo:
 
 
 
 
menu
 
sałatki (77)
przystawki (96)
zupy (57)
koktajle (129)
nalewki (34)
przetwory (25)
dania główne (306)
jednogarnkowe (53)
pasty (43)
ryby i owoce morza (40)
mięso (39)
inne (68)
zapiekanki, tarty, pizze (63)
śniadania (21)
desery (103)
sosy (25)
przepisy sprzed wieków (112)

co na półkach?

Blog piwosza
menu  ::  Dania glowne  ::  

 Młoda kapusta z koperkiem

  Zdrowe, niskokaloryczne, smaczne - czy trzeba coś jeszcze dodawać?
 
czas: 60 minut
liczba porcji: 4
 
składniki: 1 główka młodej kapusty
1 pęczek koperku
100 g gęstej, kwaśnej śmietany
sok z ćwiartki cytryny
1 łyżka mąki
1 łyżka masła
garść majeranku
sól, pieprz

 
przyrządzanie: Kapustę cienko poszatkować. W dużym garnku rozgrzać masło i wrzucić kapustę. Dodać majeranek i dusić pod przykryciem przez około 45 minut, często mieszając. Pod koniec duszenia dodać posiekany koperek i sok z cytryny. Zdjąć z ognia i lekko wystudzić. Mąkę wymieszać z dwiema łyżkami wody i wlać do kapusty, a następnie zagotować. Ponownie zdjąć z ognia i dodać posoloną wcześniej lekko śmietanę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
 
uwagi: Podawać jako danie główne z żytnim pieczywem lub jako dodatek.


podaj dalej


komentarze
   1-10 z 154   zobacz wszystkiezobacz wszystkie
kkkkkkkkkkkkkkpychotka
kasiaja też parzę młodą kapustkę
kasiapewnie najlepsza taka ''postna'' ja dodaje jablko sterte,przecier pomidorowy lub pomidora i bylo by ok.moj maz lubi dodac podsmazone kawaleczki boczku,pewnie jak wiekszosc męzczyzn ;-)
renaPrzykry jest fakt, że dla niektórych przepisy sa jedynie pretekstem do uwypuklenia swojej inteligencji - "mędrkowania"
AnnaPo co gotować młodą kapustę 45 minut, dla bezzębnych?
KrystynaOd czterdziestu trzech lat robię kapustę tak jak. Aga i taka lubią moi domownicy. Prosta bez zbędnych przypraw sól piepsz odrobine cytryny i śmietaną koper kapustą to wszystko
elzbietakapusta jest pycha
wasyla kapuste tez trzeba dodać?
shakiraja proponuje dodac jeszcze kminek Mniam
nomadana 1 główkę kapusty to daję pół kostki masła,a nie łyżkę..:P hehe i dodaję malutki przecier pomidorowy...i śmietanę+koperek..:D Pychotka ...radzę popróbować...:)
   wyswietlono 1-10 z 154   zobacz wszystkiezobacz wszystkie

dodaj komentarz
 
twój nick:
twoja opinia:
Młoda kapusta z koperkiem

Dania główne
Tarta ziemniaczana
 Pstrąg w maśle czosnkowym
 Grillowane warzywa śródziemnomorskie
 Patelnia prowansalska
 Ziemniaki po hiszpańsku
 Ratatouille
 Papryka po meksykańsku
 Kisz z pomidorami
 Makaron po chińsku
 Tortilla z ryżem i kiszoną kapustą
 Spaghetti tonno
 Farfalle z łososiem
 Kotleciki rybne z krakersami
 Paj z dynią
 Penne z grillowanymi warzywami
 Gulasz ziemniaczany
 Placuszki z ryżu i sera
 Tarta leśna
 Spaghetti ze szpinakiem i gorgonzolą
 
 
kuchnia polska
Drink szarlotka
 Sałatka z wędzonej ryby
 Śledzie w sosie koperkowym
 Sałatka jajeczna
 Gołąbki z ziemniakami
 Pieczeń rybna
 Ziemniaki po chłopsku
 Zupa chrzanowo - ziemniaczana
 Zupa pieczarkowa
 Grzane piwo
 Jaja w galarecie
 Wielkanocny kulebiak
 Grillowane oscypki
 Mazurek bakaliowy
 Sznycle z boczniaków
 Zupa botwinkowa
 Zupa krem ze szczawiu
 Makaron
 Młoda kapusta z koperkiem
  newsletter
Jeżeli chcesz otrzymywać newsletter Palcelizac.pl, wpisz powyżej swój adres e-mail


DJMCAktualności   Przepisy   Słowniczek   Od redakcji   Kontakt   Reklama
© 2003-2014 DJMC    gotuje zespół palcelizać    zmywa djc   przepisy dyktuje cymes cms.

Ten serwis jest na sprzedaż. Kontakt: palcelizac@palcelizac.pl