
Oto jak pozornie tłusta ryba staje się delikatna, krucha i chrupiąca
czas: 45 miunt + 3 h marynowania
liczba porcji: 4
składniki:
4 dzwonka łososia
2 cytryny
sól, pieprz
suszone oregano i bazylia
2 ząbki czosnku
przyrządzanie:
Łososia dokładnie umyć i osuszyć. Z soku z jednej cytryny, przypraw i przeciśniętych przez praskę ząbków czosnku przygotować marynatę. Zanurzyć w niej ryby i przez trzy godziny chłodzić w lodówce. Następnie ryby wyjąć, oprószyć solą i ułożyć na tacce z folii aluminiowej na rozgrzanym grillu. Piec około 35 minut aż zarumienią się z obu stron. Podawać udekorowane ćwiartkami cytryny.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













