Aktualności   Przepisy   Słowniczek   Od redakcji   Kontakt   Reklama
naj skróty
najnowsze
najstarsze
najpopularniejsze
największe
danie dnia
Chłodnik jogurtowy
 
Chłodnik jogurtowy Marzenie dietetyka - jogurt i wiosenne warzywa. więcej...
przysmak dnia
Jagodzianki
 
Jagodzianki Aromatyczne bułeczki z ciasta drożdżowego z nadzieniem z ja... więcej...
 
 
pokaż dania kuchni...
szukaj przepisu zawierajacego słowo:
 
 
 
 
menu
 
sałatki (77)
przystawki (96)
zupy (58)
koktajle (129)
nalewki (34)
przetwory (25)
dania główne (307)
jednogarnkowe (53)
pasty (43)
ryby i owoce morza (40)
mięso (39)
inne (68)
zapiekanki, tarty, pizze (63)
śniadania (21)
desery (103)
sosy (25)
przepisy sprzed wieków (112)

co na półkach?

Blog piwosza
menu  ::  Przystawki

 Jajka faszerowane łososiem

  Apetyczna przekąska nie tylko na Święto Wielkanocne.
 
czas: 30 minut
liczba porcji: 4
 
składniki: 4 jaja
1 mała cebulka
50 gram wędzonego łososia
sól, pieprz
łyżka posiekanego koperku
4 gałązki koperku do dekoracji

 
przyrządzanie: Jajka ugotować na twardo w osolonej wodzie. Zalać zimną wodą i wystudzić, gdy ostygną obrać je delikatnie i przekroić na połówki. Wyjąc z nich żółtka, które wymieszać z posiekanym drobno łososiem, cebulką i koperkiem. Pastę doprawić do smaku. Nadzienie nakładać do jajek. Udekorować gałązkami koperku.
 
uwagi: Efekt estetyczny będzie powiększony, gdy będziemy podawać na liściach sałaty.


podaj dalej


komentarze
   1-10 z 17   zobacz wszystkiezobacz wszystkie
KAKTUSPoprawność językowa zawsze jest wskazana. Nawet w przepisie kulinarnym. Nawet w Internecie. (a może ZWŁASZCZA w Internecie?)
wiepawbardzo smaczny przepis !!!- POLECAM ! Komentarze krytyczne - niepotrzebne !!!
kajkaklikacz - ludzie muszą się do wszystkiego doczepić bo byli by chyba chorzy
głodny wrażeńcos niesamowitego
kamciapychotkaaa-:))))
majonezomanka2właśnie, majonezu chyba tez trzeba dodac ... ?
majonezomankabez majonezu?
mbmbmbgramów, a nie gram! Wesołego Alleluja
klikaczprzepis ok ale to zdjęcie...farsz wygląda jak kotlet mielony a na tym obleśna papka o barwie sraczko-buraczkowej. ale mimo wszystko polecam!
klupychota
   wyswietlono 1-10 z 17   zobacz wszystkiezobacz wszystkie

dodaj komentarz
 
twój nick:
twoja opinia:
Jajka faszerowane łososiem

Przystawki
Pasta z bakłażanów
 Smażony ser camembert
 Plastry smażonego sera z sałatką z papryki
 Tatar z wędzonego łososia
 Śledzie w sosie koperkowym
 Smażone plastry dyni
 Camembert na ciepło
 Nadziewane awokado
 Pory w sosie musztardowym
 Łódeczki z cykorii
 Rogaliki z mozzarellą
 Kremowy mus z tuńczyka
 Jarmuż z buraczkami i dymką
 Antipasto z pieczonej papryki
 Kulki serowe
 Grzanki z mozzarellą i suszonymi pomidorami
 Jajka faszerowane łososiem
 Jaja w galarecie
 Grillowane oscypki
 

 
newsletter
Jeżeli chcesz otrzymywać newsletter Palcelizac.pl, wpisz powyżej swój adres e-mail


DJMCAktualności   Przepisy   Słowniczek   Od redakcji   Kontakt   Reklama
© 2003-2014 DJMC    gotuje zespół palcelizać    zmywa djc   przepisy dyktuje cymes cms.

Ten serwis jest na sprzedaż. Kontakt: palcelizac@palcelizac.pl