Aktualności   Przepisy   Słowniczek   Od redakcji   Kontakt   Reklama
naj skróty
najnowsze
najstarsze
najpopularniejsze
największe
danie dnia
Kremowa zupa czosnkowa z cukinią
 
Kremowa zupa czosnkowa z cukinią Aksamitna konsystencja i wyrazisty smak czosnku są głównymi... więcej...
przysmak dnia
Clafoutis z wiśniami
 
Clafoutis z wiśniami Ten wspaniały deser tworzą dojrzałe wiśnie zapiekane w cieś... więcej...
 
 
pokaż dania kuchni...
szukaj przepisu zawierajacego słowo:
 
 
 
 
menu
 
sałatki (78)
przystawki (97)
zupy (58)
koktajle (129)
nalewki (34)
przetwory (25)
dania główne (309)
jednogarnkowe (53)
pasty (43)
ryby i owoce morza (40)
mięso (39)
inne (68)
zapiekanki, tarty, pizze (63)
śniadania (23)
desery (103)
sosy (25)
przepisy sprzed wieków (112)

co na półkach?

Blog piwosza
menu  ::  Zupy

 Krem z zielonego groszku

  Aksamitna konsystencja oraz delikatny smak to główne atatu tej smacznej zupy
 
czas: 15 minut + 90 minut gotowania wywaru
liczba porcji: 4
 
składniki: 

500 g zielonego groszku
1 marchewka
1 pietruszka
1/2 średniego selera
1/3 pora
po kilka liści laurowych, ziaren pieprzu i ziela angielskiego
300 g cielęciny
3 łyżki śmietany
1 łyżka soku z cytryny
2 łyżki siekanej natki pietruszki
sól, pieprz



 

 
przyrządzanie: Marchewkę, pietruszkę, selera obrać. Pora dokładnie umyć. Wrzucić do garnka wraz z liścimi laurowymi, zielem angielskim i ziarnami pieprzu. Dodać cielęcinę i gotować ok. 90 minut. Wywar odcedzić, dodać obrane mięso cielęce. Zmiksować z ugotowanym na półmiękko zielonym groszkiem (odłożyć 4 płaskie łyżeczki). Doprawić solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny. Śmietanę lekko osolić, wlać do niej nieco gorącej zupy, wymieszać, a następnie mieszaninę wlać do zupy. Zupę rozlać do miseczek, dodać do każdej po łyżeczce groszku. Podawać z groszkiem ptysiowym, posypane natką pietruszki.


podaj dalej

dodaj komentarz
 
twój nick:
twoja opinia:
Krem z zielonego groszku

Zupy
Zupa jarzynowa minestrone
 Zupa z dyni
 Kremowa zupa ogórkowa z awokado
 Avgolemono
 Zupa szpinakowa
 Zupa chrzanowo - ziemniaczana
 Zupa pieczarkowa
 Zupa piwna
 Zupa jarzynowa na ostro
 Bulion warzywny
 Zupa botwinkowa
 Zupa krem ze szczawiu
 Zupa koperkowa
 Chłodnik jogurtowy
 Kolorowy chłodnik
 Zupa rybna halaszle
 Zupa z selera naciowego
 Zupa z soi i kiszonej kapusty
 Zupa grzybowa z łazankami
 

 
newsletter
Jeżeli chcesz otrzymywać newsletter Palcelizac.pl, wpisz powyżej swój adres e-mail


DJMCAktualności   Przepisy   Słowniczek   Od redakcji   Kontakt   Reklama
© 2003-2014 DJMC    gotuje zespół palcelizać    zmywa djc   przepisy dyktuje cymes cms.