
Podobno smaki jajek, szampana i kawioru bardzo się kochają.
przepis z kuchni: rosyjskiej
czas: 10 minut
liczba porcji: 4
składniki:
75 ml wytrawnego szampana
8 jajek
3 łyżki kawioru
łyżka-dwie masła
sól, pieprz
przyrządzanie:
Na patelnii roztopić masło, wbić jaja, wlać szampana, doprawić i mieszać do ścięcia jajek. Kawiorem posypać gotowe danie na talerzach.
uwagi:
To danie najlepiej nadaje się na sniadanie po suto zakrapianym wieczorze.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













