
Obfitująca w odżywcze składniki przekąska z kuchni greckiej
przepis z kuchni: greckiej
czas: 20 minut
liczba porcji: 4
składniki:
700 g świeżego szpinaku
4 małe buraczki
200 g sera feta
oliwa z oliwek
2 łyżki soku z cytryny
dwa małe ząbki czosnku
sól, pieprz
przyrządzanie:
Szpinak dokładnie opłukać, usunąć ogonki. Buraczki obrać ze skórki i pokroić w centymetrową kostkę. Dusic przez ok. 15 minut podlewając niewielką ilościa osolonej wody, a potem odsączyć. Szpinak dusić chwilę na rozgrzanej oliwie, dodać sok cytrynowy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodac buraczki, fetę, delikatnie wymieszać, podgrzać i na koniec doprawić do smaku solą i pieprzem.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













