Aktualności   Przepisy   Słowniczek   Od redakcji   Kontakt   Reklama
naj skróty
najnowsze
najstarsze
najpopularniejsze
największe
danie dnia
Chłodnik jogurtowy
 
Chłodnik jogurtowy Marzenie dietetyka - jogurt i wiosenne warzywa. więcej...
przysmak dnia
Jagodzianki
 
Jagodzianki Aromatyczne bułeczki z ciasta drożdżowego z nadzieniem z ja... więcej...
 
 
pokaż dania kuchni...
szukaj przepisu zawierajacego słowo:
 
 
 
 
menu
 
sałatki (77)
przystawki (96)
zupy (57)
koktajle (129)
nalewki (34)
przetwory (25)
dania główne (306)
jednogarnkowe (53)
pasty (43)
ryby i owoce morza (40)
mięso (39)
inne (68)
zapiekanki, tarty, pizze (63)
śniadania (21)
desery (103)
sosy (25)
przepisy sprzed wieków (112)

co na półkach?

Blog piwosza
menu  ::  Dania glowne  ::  

 Młoda kapusta z koperkiem

  Zdrowe, niskokaloryczne, smaczne - czy trzeba coś jeszcze dodawać?
 
czas: 60 minut
liczba porcji: 4
 
składniki: 1 główka młodej kapusty
1 pęczek koperku
100 g gęstej, kwaśnej śmietany
sok z ćwiartki cytryny
1 łyżka mąki
1 łyżka masła
garść majeranku
sól, pieprz

 
przyrządzanie: Kapustę cienko poszatkować. W dużym garnku rozgrzać masło i wrzucić kapustę. Dodać majeranek i dusić pod przykryciem przez około 45 minut, często mieszając. Pod koniec duszenia dodać posiekany koperek i sok z cytryny. Zdjąć z ognia i lekko wystudzić. Mąkę wymieszać z dwiema łyżkami wody i wlać do kapusty, a następnie zagotować. Ponownie zdjąć z ognia i dodać posoloną wcześniej lekko śmietanę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
 
uwagi: Podawać jako danie główne z żytnim pieczywem lub jako dodatek.


komentarze
   1-10 z 155   zobacz wszystkiezobacz wszystkie
HaniaNie lubię młodej kapusty z przecierem pomidorowym,dodaje ocet winny lub cytryne, oczywiście przed gotowaniem sparzam.Dużo świeżego koperku.
kkkkkkkkkkkkkkpychotka
kasiaja też parzę młodą kapustkę
kasiapewnie najlepsza taka ''postna'' ja dodaje jablko sterte,przecier pomidorowy lub pomidora i bylo by ok.moj maz lubi dodac podsmazone kawaleczki boczku,pewnie jak wiekszosc męzczyzn ;-)
renaPrzykry jest fakt, że dla niektórych przepisy sa jedynie pretekstem do uwypuklenia swojej inteligencji - "mędrkowania"
AnnaPo co gotować młodą kapustę 45 minut, dla bezzębnych?
KrystynaOd czterdziestu trzech lat robię kapustę tak jak. Aga i taka lubią moi domownicy. Prosta bez zbędnych przypraw sól piepsz odrobine cytryny i śmietaną koper kapustą to wszystko
elzbietakapusta jest pycha
wasyla kapuste tez trzeba dodać?
shakiraja proponuje dodac jeszcze kminek Mniam
   wyswietlono 1-10 z 155   zobacz wszystkiezobacz wszystkie

dodaj komentarz
 
twój nick:
twoja opinia:
Młoda kapusta z koperkiem

Dania główne
Tarta ziemniaczana
 Pstrąg w maśle czosnkowym
 Grillowane warzywa śródziemnomorskie
 Patelnia prowansalska
 Ziemniaki po hiszpańsku
 Ratatouille
 Papryka po meksykańsku
 Kisz z pomidorami
 Makaron po chińsku
 Tortilla z ryżem i kiszoną kapustą
 Spaghetti tonno
 Farfalle z łososiem
 Kotleciki rybne z krakersami
 Paj z dynią
 Penne z grillowanymi warzywami
 Gulasz ziemniaczany
 Placuszki z ryżu i sera
 Tarta leśna
 Spaghetti ze szpinakiem i gorgonzolą
 
 
kuchnia polska
Drink szarlotka
 Sałatka z wędzonej ryby
 Śledzie w sosie koperkowym
 Sałatka jajeczna
 Gołąbki z ziemniakami
 Pieczeń rybna
 Ziemniaki po chłopsku
 Zupa chrzanowo - ziemniaczana
 Zupa pieczarkowa
 Grzane piwo
 Jaja w galarecie
 Wielkanocny kulebiak
 Grillowane oscypki
 Mazurek bakaliowy
 Sznycle z boczniaków
 Zupa botwinkowa
 Zupa krem ze szczawiu
 Makaron
 Zupa koperkowa
  newsletter
Jeżeli chcesz otrzymywać newsletter Palcelizac.pl, wpisz powyżej swój adres e-mail


DJMCAktualności   Przepisy   Słowniczek   Od redakcji   Kontakt   Reklama
© 2003-2014 DJMC    gotuje zespół palcelizać    zmywa djc   przepisy dyktuje cymes cms.

Ten serwis jest na sprzedaż. Kontakt: palcelizac@palcelizac.pl