
Do serwowania zarówno jako danie główne, jak i barwny dodatek
czas: 35 minut
liczba porcji: 4
składniki:
1 cukinia
1 czerwona papryka
4 dymki
25 dag małych pieczarek
1 niewielki bakłażan
ew. kilka młodych gotowanych 5 minut ziemniaków
kilka łyżek oliwy z oliwek
2 ząbki czosnku
sól, pieprz do smaku
1 łyżeczka przyprawy do grilla
przyrządzanie:
Cukinię pokroić na centymetrowe plastry, cebulki na półcentymetrowe. Z pieczarek usunąć nóżki, paprykę pokroić w kwadraty, bakłażana w dużą kostkę. Czosnek zmiażdżyć, wymieszać z oliwą, przyprawą do grilla, solą i pieprzem i odstawić na 1-2 godziny do lodówki. Warzywa nadziewać kolejno na drewniane patyczki do szaszłyków. Piec około 20 minut, przekręcając regularnie i skrapiając oliwą.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













