Aktualności   Przepisy   Słowniczek   Od redakcji   Kontakt   Reklama
naj skróty
najnowsze
najstarsze
najpopularniejsze
największe
danie dnia
Kremowa zupa czosnkowa z cukinią
 
Kremowa zupa czosnkowa z cukinią Aksamitna konsystencja i wyrazisty smak czosnku są głównymi... więcej...
przysmak dnia
Clafoutis z wiśniami
 
Clafoutis z wiśniami Ten wspaniały deser tworzą dojrzałe wiśnie zapiekane w cieś... więcej...
 
 
pokaż dania kuchni...
szukaj przepisu zawierajacego słowo:
 
 
 
 
menu
 
sałatki (78)
przystawki (97)
zupy (58)
koktajle (129)
nalewki (34)
przetwory (25)
dania główne (309)
jednogarnkowe (53)
pasty (43)
ryby i owoce morza (40)
mięso (39)
inne (68)
zapiekanki, tarty, pizze (63)
śniadania (23)
desery (103)
sosy (25)
przepisy sprzed wieków (112)

co na półkach?

Blog piwosza
menu  ::  Sosy

 Sos pomidorowy do pizzy

  Obowiązkowy dodatek do pizzy.
 
czas: 5 minut
liczba porcji: 2
 
składniki: 2 łyżki pasty pomidorowej
2 łyżki wody
2 ząbki czosnku
sól, pieprz
2-3 łyżki posiekanych, świeżych ziół

 
przyrządzanie: Pastę pomidorową wymieszać z wodą, dodać przeciśnięty przez praskę lub drobno posiekany czosnek. Mocno doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać posiekane drobno zioła. Odstawić na około 10 - 15 minut.


komentarze
   1-10 z 85   zobacz wszystkiezobacz wszystkie
tynka07super dobre
LevvyWarto dodać do tego troszkę śmietany, sos będzie gęstszy. I zamiast pasty pomidorowej lepiej ugotować normalne pomidory, dawać dużo ziół. W zimę dobrze jest wystawić ugotowany sos na balkon czy coś na 10-15 min i potem potem jeszcze chwile pogotować. Nabierze smaku i można wtedy lepiej doprawić ; )
Temida.Sos pyszny. Mój dzisiaj wymyślony przepis: Składniki: 2 pomidory obrane ze skórki 3 łyżki keczupu 2o ml wody przegotowanej zioła prowansalskie,majeranek,pieprz sól Przygotowanie: Pomidory obrane ze skórki kroję na ćwiartki, dodaję keczup, wodę oraz przyprawy. Miksuję. To tyle, smakuje znakomicie. ;P Pozdrawiam.
przemulekjutro będę robił pizze muszę wypróbować ten sos
jazrobilam ten sos i jest pyszny a ty owa1951 sama jestes zalosna/y
smukadobry ten sos
smakoszkamniam zrobię dziś pizze
pizza najlepsza pizza jest w neapolu florencji rzymie no i u mnie w miejsce :D
andżelaja robię sosy pomidorowe od zeszłego roku i wiem że wszystko zależy od przypraw [czosnekcebula papryka sól pieprz zioła]zioła prowansalskie przede wszystkim
owa1951żałosne te niby przepisy które są zamieszczane przez amatorszczyków w kuchni ,od zmywania Zatem sos pomidorowy pomidory bez skóry, wydrylowane z nasion i wody kroimy gnieciemy i do garnka solimy wg upodobania dodajemy dobry tłuszcz oliwę i trochę masła da aksamitną strukture po 20 min gotowania miksujemy -miksujemy miksujemy przyprawy papryczki chili, pieprz drobno mielony mieszamy z niewielką ilością ww pulpy pomidorowej do stopniowego dozowania aby ustalić pożądaną pikantność problem zagęstnika do sosu składnik 1 cebula zeszkliwiona 2 cukinia podsmażona bez skóry i pestek zamiennie bakłażan dodatki smakowe zmiksowane czosnek, oliwki czarne ,bazylia świeża ,kapary Mieszać , dozować odparowywać, Uwaga robić z 5kg ekstra pomidorów tyle samo trudu co z jednego ,rozlać do słoi wrzący sos i zakręcić pasteryzować lub nie i tak słoiki złapią"
   wyswietlono 1-10 z 85   zobacz wszystkiezobacz wszystkie

dodaj komentarz
 
twój nick:
twoja opinia:
Sos pomidorowy do pizzy

Sosy
Sos jogurtowy z orzechami
 Gremolata
 Guacamole
 Krem z awokado i ogórka
 Pasta z kawioru a la taramasalata
 Raitas (indyjskie dipy)
 Sos serowy
 Salsa verde
 Sos z dyni
 Sofrito
 Tajski sos z orzeszków ziemnych
 Łagodny sos żurawinowy
 Żółta pasta curry
 Sos z awokado
 Pasta oliwkowa
 Chutney z mango
 Sos cytrynowo - imbirowy
 Sos Bearnaise
 Sos barbecue
 
 
kuchnia włoska
Zupa jarzynowa minestrone
 Papryka w oleju
 Sałatka sycylijska
 Spaghetti tonno
 Farfalle z łososiem
 Sałatka caprese
 Penne z grillowanymi warzywami
 Spaghetti ze szpinakiem i gorgonzolą
 Tortellini z sosem z dyni
 Tagiatelle z borowikami
 Ciasto włoskie
 Rogaliki z mozzarellą
 Spaghetti Primavera
 Sałatka z makaronu i kalafiora na ostro
 Sałatka warzywno - makaronowa z sosem tuńczykowym
 Spaghetti alla putanesca
 Zupa szpinakowa
 Makaron ze smażonym bakłażanem
 Cannelloni z grzybami w sosie śmietankowym
  newsletter
Jeżeli chcesz otrzymywać newsletter Palcelizac.pl, wpisz powyżej swój adres e-mail


DJMCAktualności   Przepisy   Słowniczek   Od redakcji   Kontakt   Reklama
© 2003-2014 DJMC    gotuje zespół palcelizać    zmywa djc   przepisy dyktuje cymes cms.